Anlık Bildirim

General Motors işçilerinin yüzde 15'ini çıkararak yeniden yapılanmaya gidiyor

ABD merkezli otomotiv devlerinden General Motors, elektrikli ve otonom araçlara yöneleceği için sözleşmeli işçilerinin yüzde 15'ini işten çıkaracağını açıkladı. İşte şirketin yeniden yapılanma kararı.
General Motors bugün sözleşmeli işçilerinin yüzde 15'ini çıkarmayı planladığını ve Kuzey Amerika'da faaliyet gösteren beş tesisini de kapatacağını açıkladı. Tüm bunlara ek olarak altı araç modelinin de üretiminin durdurulacağını duyuran şirketin elektrikli ve otonom araç üretimine yöneleceği belirtildi.

Yeniden yapılanma 2021'e kadar sürecek

Şirket yol haritasının bir sonucu olaran 14 bin kadar maaşlı ve sözleşmeli işçinin görevine son verecek. GM ayrıca Cadillac XTS, CT6, Buick LaCrosse, Chevy Impala, Cruze ve Volt gibi modellerinde üretimini durduracak. Bu karar bir diğer ABD'li otomotiv şirketi Ford'un yılın başında aldığı kararla benzerlik gösteriyor.
Şirketin yeniden yapılanma süresince 2021 yılına kadar 6 milyar dolarlık bir nakit akışı sağlayacağı iddia edilirken, bu radikal kararın ABD, Kanada ve Çin'in dahil olduğu ticaret savaşının ortasında alınmış olması ise ilginç olarak değerlendiriliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4281 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, general motors ve
2 etiket daha araba otomotiv
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim