Anlık Bildirim

Genç girişimciler bunları yapmadan girişim yapmayın

Marka tescil, girişimciliğin sadece ufak bir parçasıdır ancak çok çok önemli bir aşamasıdır. Bu sebeple bu yazımızı bununla sınırlı tuttuk. Marka tescil ile ilgili bilgiler haberimizde:
Türkiye’de son yıllarda girişimcilik patlaması yaşanıyor ancak bu bahsettiğimiz girişimciliğin seminer, eğitim ve nasıl girişimci olunur konulu toplantılar etkinliklerdir. Bu kadar büyük bir potansiyelin eyleme geçmediğini görmekte, ülkemiz adına üzücüdür. Ayrıca belirtmekte fayda var girişimci nasıl olunur, şunları yaparsanız girişimcisiniz diye anlatılan ve bunları kelime kelime not alan sonra uygulayacağını düşünen bir kesimden de başarılı girişimlerde bulunmalarını beklemek sanırım hayal olur. Girişimcilik bir kişiliktir, karakterdir ve hayata karşı bir duruştur. Dolayısıyla ticari hayata giriş anlamında yapılacaklar ile ilgili bilgiler öğretilebilir ancak birkaç seanslık kurslarda, seminerlerde girişimci ruhu, kişiliği kesinlikle öğretilemez. Bir kişi girişimci ise o zaten kendini her fırsatta belli eder.
Diyelim ki girişimcisiniz ve hayata geçirmeyi düşündüğünüz bir projeniz var ancak ticari olarak nereden başlanılması gerektiğini bilemiyorsunuz. Şirket açılışı, muhasebeci, ofis, marka, isim, web sitesi.... liste uzayıp gidiyor. Öncelikle yapılması gereken ilk adım marka tescil dir. Çünkü marka tescil belgesi , markanızı, isminizi veya logonuzu bir başkasının sizinle aynı sınıfta veya benzer bir iş kolunda kullanımını engelleyen bir belgedir. Dolayısıyla marka tescil yaptırmadan önce girişime başlarsanız sonradan bir başkası sizin markanızı tescilleyebilir. Marka tescil işlemlerinde önce gelen alır mantığı vardır. Sonradan bu sebeple marka, logo veya isim değişikliği yapan çok işletme, girişim mevcuttur.
Marka tescil başvuru işlemi Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından yapılmaktadır. Eğer markanız  tescile uygun ise belirli süreçlerden geçerek markanız belge kararı ile 10 yıllığına sizin adınıza tescillenir. 10 yılın sonunda da sizin isteğiniz ile bu süre tekrar uzatılabilir.
Marka başvuru işlemleri biraz teknik konuları da içerdiği için herkesin bireysel başvuru yapması biraz zor olabilir. Marka tescil sürecinde olası süreci öngörüp sağlıklı adımlar atılması için bu işlemleri sizin adınıza Marka vekilleri yürütebilmektedir. Online başvuru ile 15 dakikada markanız koruma altına alınır ve sonra süreç başlar.
Marka tescil hizmetini İzmir merkezli veren Egemark Marka Tescil Ofisi online başvurular ile kısa sürede markanızı Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde koruma altına alabilmektedir. Türk Patent ve Marka Kurumu resmi Marka Vekili olan Necati Oktay SAKARYA bu konudaki tecrübesi ile 10 yılı aşkın süredir hizmet vermektedir. Özellikle süreci iyi analiz eden ve olabilecek ihtimalleri en doğru değerlendiren tecrübeli ekibi ile Tükiye’nin her yerine hizmet vermektedir. Eğer bir girişim yapmayı düşünüyorsanız mutlaka öncesinde marka tescil işlemleri için Egemark Marka Tescil Ofisi’nden bilgi almayı ihmal etmeyin. Kendileri özellikle genç girişimcilere tüm bilgi birikimleri ile ellerinden gelen tüm yardımı yapmaya gayret etmektedirler. Başarılı bir girişim olabilmesi için çaba ilk adımda doğru hamleleri yapmak için fikir vermektedirler, rehber olmaktadırlar. Daha fazla bilgiyi www.egemark.net web sitelerinde de edinebilirsiniz.
Marka tescil bu işin sadece ufak bir parçasıdır ancak çok çok önemli bir aşamasıdır. Bu sebeple bu yazımızı bununla sınırlı tuttuk. Konu hakkında daha detaylı bilgiyi araştırarak ulaşabilirsiniz. Bu yazımızın başarılı bir girişim için doğru adımları atmanıza vesile olabilmesi dileğiyle. Girişimcilere desteğimiz ve inancımız tamdır. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim