Anlık Bildirim

Gemini Dollar onaylı ilk dolar karşılığı kripto para birimi oldu

Kripto para piyasasında güvenli liman arayışı artıyor. Bu bakımdan fiziki bir değer karşılığı kripto para sayıları artıyor. Gemini Dollar da birimi düzenleyici onayı alan ilk birim oldu.

Uzun süredir USDT veya USD Tether kripto parası dolara endeksli olması ile biliniyor ancak henüz resmi bir onay alabilmiş değil. Bu da onun güvenilirliğinin sorgulanmasına yol açıyor. Gemini Dollar ise ilk onay alan birim oldu.

Onaylı ilk kripto para

Kripto para dünyası ile epey içli dışlı olan Winklewoss kardeşler Gemini adında bir kripto para borsasının da sahibi. Ethereum tabanlı Gemini Dollar - GUSD işte bu borsanın para birimi olarak hayata geçirildi. Özelliği ise dolara endeksli olması.

1 Gemini Dollar 1 dolara eşit ancak bunun resmi onayı da var. New York finansal hizmetler departmanı kripto paranın belirli talimatlar ve yasalar çerçevesinde gözetim altında işlem göreceğini onayladı.

Bunun anlamı 1 Gemini Dollar karşılığındaki dolar birimi departmanın uygun gördüğü bir bankanın kasasında saklanacak ve fiziki olarak da bir dolar karşılığı olacak. USD Tether da geliştiricinin kendi kasasında 1 dolar olarak saklanıyor ancak dediğimiz gibi pek çok kesim bunu inandırıcı bulmuyor.

Ayrıca aylık olarak bağımsız uzman firmalarca bankanın kasası kontrol edilecek ve piyasadaki GUSD ile eşit olup olmadığına bakılacak. Raporlar herkese açık olarak yayınlanacak.

Alınan onay GUSD biriminin ve dolara endeksli birimlerin ilgi görmesini sağlayacaktır. GUSD henüz yaygın değil ancak muhtemelen önümüzdeki dönemde USDT gibi sayısız borsada işlem görmeye başlayabilir.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim