Anlık Bildirim

Gboard'un Android sürümüne "kayan klavye" seçeneği eklendi

Arama devi Google, klavye uygulamasını tek elle kullanmayı kolaylaştıracak yeni bir özellikle güncelledi. Kayan klavye seçeneği ile artık klavye ekranın istenilen herhangi bir yerine taşınabilecek.
Telefon ekranları büyüdükçe cihazları tek elle kullanmak daha da zor hale geldi. Bazen tek elle mesaj yazmak zorunda bile kalabiliyoruz. Bu gibi durumlarda çok fazla zorluk çekmek istemiyorsanız Google'ın Gboard adlı klavye uygulamasına geçiş yapmayı düşünebilirsiniz.
Arama devi uygulamanın Android sürümünü güncelleyerek "kayan klavye" seçeneği ekledi. Yukarıdaki ekran görüntüsünden de anlaşılabildiği gibi bu özellik kullanıcıların klavyeyi ekranın herhangi bir yerine konumlandırabilmesini sağlıyor. Yani böylece klavyeyi ekranda daha iyi ulaşabileceğiniz bir yere taşıyabiliyorsunuz.

Özellik şu an kullanılabiliyor

Bunun tam anlamıyla yeni bir özellik olduğunu söyleyemeyiz. Apple'ın iOS işletim sistemi, kullanıcıların tek elle daha iyi kullanabilmesi için klavyeyi ekranın sağ veya sol tarafına kaydırmasına olanak sağlıyor. Ancak Gboard'un sunduğu özellik istediğiniz her yere sürükleyebilmenize izin verdiği için daha esnek ve dinamik.
Kayan klavye seçeneği uygulamaya eklenmiş olduğu için Gboard'u güncelleyerek veya cihazınıza yükleyerek hemen kullanmaya başlayabileceğinizi belirtelim. Uygulamayı buraya tıklayarak Google Play Store üzerinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim