Anlık Bildirim

Game of Thrones ateşi Mars’a yansıdı

Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) uzay aracının kamerası, Kızıl Gezegen üzerinde ilginç bir görüntü yakaladı. Görüntüde House Stark'ın sembolü gri kurda benzer bir şekil bulunuyor.

Game of Thrones ateşi Mars’a yansıdı Tam Boyutta Gör
 

Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) uzay aracının kamerası, Kızıl Gezegen üzerinde ilginç bir görüntü yakaladı. MRO’nun HiRise kamera ekibi tarafından pazartesi günü paylaşılan resimde, Stark Hanesinin ( House Stark) sembolü olan gri kurt görülebiliyor. Ters istikamete bakan ve şekli biraz bozuk olan fotoğrafta, aşağıda da görülebileceği üzere ağzı açık bir kurt figürü seçilebiliyor.

Görseldeki şeritlerin aslında darbe kaynaklı kum çığlarına ait olduğunu ifade eden MRO ekibi, söz konusu şekillerin kumla kaplı Dorne (Westeros'un güneyini kapsayan bir yarımada) yarımadasında karşımıza çıkabilecek yüzey şekillerine benzeyebileceğini şaka yollu da olsa ifade etmiş.

Ekip görselde gerçekte ne olduğunu, “ Fotoğrafta, kraterlerden aşağıya doğru uzayan ve yeni oluşmuş çarpa kümelerini görebiliyoruz.” sözleriyle açıklamış. Görünüşe göre oluşan çığlar, gezegen yüzeyinin alt tabakasındaki daha koyu toprak kısmı orta çıkarmış.

MRO ekibine göre yakın çekim görüntü oldukça havalı, ancak geniş açılı çekim ilkinden çok daha güzel bir görüntü oluşturmuş gibi duruyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7202 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
game of thrones, mars reconnaissance orbiter ve Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim