Anlık Bildirim

Galaxy S10'un işlemcisi ikinci nesil yapay zeka ünitesine sahip olabilir

Samsung'un önümüzdeki yıl piyasaya süreceği Galaxy S10, yapay zeka özellikleriyle adından oldukça söz ettireceğe benziyor. Güney Koreli şirket Exynos 9820'de ikinci nesil NPU tasarımına yer verebilir.
Samsung henüz bir sonraki amiral gemisi mobil işlemcisinin hangi ismi taşıyacağını açıklamadı ancak şirketin mevcut isimlendirme politikasına bakılırsa Exynos 9820 olarak adlandırılabilir. Yonga seti ilk olarak önümüzdeki yılın başlarında tanıtılması beklenen Galaxy S10'da kullanılacak. Daha sonrasında ise Galaxy Note 10 modelinde göreceğiz. Yayınlanan yeni bir rapor Exynos 9820'nin yapay zeka (AI) için özel bir işlem birimine sahip olabileceğini öne sürüyor.
Samsung’un eski çalışanlarından birinin LinkedIn profilinde, şirketin ikinci nesil NPU tasarımı üzerinde çalıştığını ortaya koyan bir bölüm var. Yeni yonga setinin özellikleri henüz bilinmiyor ancak bu bilgiye bakılırsa Exynos 9820, yapay zeka ve makine öğrenimi uygulamaları için bir Nöral İşlem Birimi'ne (NPU) sahip olabilir.

Birinci nesil NPU, Exynos 9810'de kullanılmadı

Huawei’nin Kirin 980 amiral gemisi işlemcisinde çift Nöral İşlem Birimi  yer alıyor. Yani bu özelliğin üst seviye mobil işlemciler için artık standart hale gelmeye başlaması nedeniyle Samsung’un bir sonraki yonga setinde ikinci nesil NPU görmemiz sürpriz olmayacak.
Exynos 9820'nin Qualcomm'un sunduğuna eşdeğer bir Nöral İşlem Birimi'ne sahip olması bekleniyor. Samsung ilk geliştirdiği yani birinci nesil NPU'yu Galaxy S9 ve Note 9’a güç veren Exynos 9810 yonga setinde kullanmadı. Ancak önümüzdeki sene piyasaya sürülmesi beklenen Galaxy S10 çok daha gelişmiş bir yapay zeka ünitesi ile adından oldukça söz ettireceğe benziyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5771 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, cep telefonu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim