Anlık Bildirim
 
Nvidia Turing GPU’sunun bütçe dostu çözümlerini tamamlamak üzere. En düşük model olacak olan GTX 1650’yi bir süredir sızıntılardan tanıyorduk. Son gelen haberlerde modelin teknik özellikleri iyice netleşti.

TU117-300 kodlu Turing yongasını kalbinde barındıracak ekran kartının VRAM tarafında 4 GB kapasiteli GDDR5 çözümleri tercih edilmiş. Bellekle 128 bitlik bellek veri yolu üzerinden iletişim kuracak GPU’da ise Nvidia Pascal’a kıyasla mimarisel iyileştirmelere ek olarak sayısal olarak da iyileştirmeye gitmiş.
896 işlem biriminin bulunacağı 12 nm’lik yonga ASUS’un sızan modelinde 1486 MHz’den 1665 MHz’e kadar yükselebiliyor. GDDR5 belleklerse 8 Gbps’lik efektif frekansta görev yapacaklar. GPU tarafındaki gelişme güzel hatırlarsınız GTX 1050 Ti'da 768 shader varken GTX 1050'de 640 birimden bahsediyorduk. Mimarisel geliştirmeler bir yere kadar, artık bir basamak yukarı çıkılması gerekiyordu.

Düşük TDP'li 

Enerji verimliliği konusunda oldukça güzel bir konumda olan kart 75 watt’lık TDP’ye sahip. Dolayısıyla fabrika çıkışı stok hızlarda çalışacak modellerde ekstra güç konnektörü yer almayacaktır. Tabi yüksek performans hedeflenen seçeneklerde 6 pinlik PCIe güç konnektörü kuvvetle muhtemel.

Fiyat ve çıkış tarihi 

GTX 1660’ta olduğu gibi Nvidia’nın referans model sunmayacağı yeni Turing çözümünü tamamen iş ortaklarının farklı tasarımları altında göreceğiz. Son olarak 23 Nisan’da duyurulacak GTX 1650’nin fiyatı ise 149$ olarak belirlenmiş. Buna karşın Amazon Fransa'da kısa bir süreliğine ortaya çıkan Evga modelleri 190 Euro'ya kadar yükseliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim