Anlık Bildirim

Fütüristik tasarıma sahip Ambulans Drone: AirMule

Onlarca farklı alanda kullanılan Drone'lar bu kez ambulansa dönüşüyor. İsrail'li Tactical Robotics'in geliştirdiği yeni Ambulans Drone modeli adeta gelecekten bir parça gibi.
Fütüristik tasarıma sahip Ambulans Drone: AirMule
 
Drone'ların kullanım alanları saymakla bitmiyor. Bugüne kadar askeri alanlardan kargo taşımacılığına, arama kurtarma çalışmalarından ulaşıma kadar çok farklı alanlarda geliştirilmiş drone modellerini gördük. İsrail merkezli Tactical Robotics ise bu alanlardan bazılarını harmanlayarak geliştirdikleri yine drone'u tanıttı.

AirMule adı verilen drone oldukça büyük bir yapıya sahip ve iki insanı taşıyabiliyor. "Ambulans Drone" olarak tanıtılan modelin önceliği aciliyet gereken durumlarda yaralıları hızlı bir şekilde taşıyarak ilk müdahale süresini azaltmak. 450 Kilogram ağırlıkta (2 Kişi ve bazı ekipmanlar) 50 kilometrelik mesafe katedebilen drone görünüm itibariyle de adeta gelecekten bir kesit sunuyor. 

Helikopterlerin iniş alanının kısıtlı olması da bu drone'un önemini arttıran bir diğer önemli unsur. Dikine kalkış ve iniş yapabilen AirMule bu sayede çok zor alanlardan yaralıları kurtarabilecek. Otonom gidişin eklenmesiyle birlikte drone içerisinde eğitimli bir doktorun taşınması da büyük avantaj sağlayabilir. Bu sayede drone otomatik olarak ilk kalkış noktasına dönerken doktorun da yaralıya müdahale etme şansı olacaktır.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim