Anlık Bildirim

Fortnite'ın Android versiyonu Google Play Store'da olmayacak

Son zamanların en popüler oyunu Fortnite, yakın bir zamanda Android platformuna gelecek. Ancak şirket CEO'sunun, Google Play Store'a komisyon vermeye hiç niyeti yok. Gelişmeler haberimizde...
Günümüzün en popüler hayatta kalma oyunlarından biri olan Fortnite'ın bu yaz ayında Android platformuna geleceğini duyurmuştuk. Oyunun yapımcısı olan Epic Games'in CEO'su Tim Sweeney, önümüzdeki günlerde yayınlanması beklenen oyunun Google Play Store'da yer almayacağı açıkladı.

Epic Games, Google'a komisyon ödemek istemiyor

Bunun yerine şirket Fortnite oyunun kurulum dosyasını resmi web sitesi aracılığı ile oyunseverlere dağıtmayı planlıyor. Bu kararın temel sebebi ise tamamen finansal görünüyor. Zira, Google uygulama mağazalarından yapılan işlemlerinden %30 komisyon alıyor. Buna karşın Tim Sweeney ise geriye kalan %70'in oyunun geliştirilme çalışmalarının maliyetini karşılamayacağı görüşünde.
Epic Games, oyunun kurulum dosyasını resmi web sitesinden dağıtarak gelirin tamamını kendi kasasına sokmak niyetinde. Ücretsiz olarak indirilip oynanabilen oyunun tek gelir kaynağı ise oyun içi mağazadan satın alınabilen öğeler. Buna rağmen Epic Games şimdiye kadar Fortnite oyunundan 1 milyar doların üzerinde gelir elde etmiş durumda.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7029 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
fortnite, Android ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim