Anlık Bildirim

Ford içten yanmalı motor yatırımını elektrikli araçlara yönlendiriyor

Geleceğini elektrikli araçlardan yana yönlendiren firmalar arasına giren Ford, içten yanmalı motorlar için yapacağı yatırımların bir kısmını elektrikli araçlara yönlendirme kararı aldı.
Ford da yaptığı açıklamalarla elektrikli araçlara geçişle ilgili yatırımlarını arttıran firmalar arasına katıldı. Elektrikli araç geliştirmelerini hızlandırmak adına Team Edison adında firma içi bir takım kuran Amerikalı üreticinin yeni CEO'su Jim Hackett, duyuruda elektrikli araç yatırımlarını öne çıkardı.
Onlarca yıl başarılı olan köklü bir firma olduklarını belirten CEO, değişim kararının bu nedenle çok kolay olmadığını belirtirken, geride kalan yüz yılda başarı getiren şeylerin gelecekte de başarılı olacağının garantisi olmadığını söylüyor. Duyurunun şaşırtıcı olan noktalarından birisi olarak şirketin daha az kârlı olan binek otomobillerden çok pikap ve SUV işine ağırlık vereceği kararını duyurmasını gösterebiliriz.
Elektrikli araçlar ile ilgili de açıklama yapan CEO, Ford'un içten yanmalı motorlara yönelik yatırımını 3'te 1 oranda azaltacağını belirtirken bu miktarı elektrikli araçlar bölümüne aktaracağını duyurdu. Firma daha öncesinde de elektrikli araçlar için 4,5 milyar dolar yatırım yapacağını duyurmuştu, yeni kaynağın bu miktarın üzerine eklenmesi bekleniyor.
Ford bu yatırımın ne tür bir getiri sağlayacağını resmi olarak açıklamasa da, şirketin global operasyonlar sorumlusu Joe Hinrichs'in elektrikliğe geçişin fabrikalardaki montaj alanını yarı yarıya ufaltacağı ve %30 oranında zamandan tasarruf sağlayacağına yönelik açıklamaları mevcut.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim