Anlık Bildirim

Firefox’un yenilenen Android sürümü Google Play’deki yerini aldı

Android için Firefox tarayıcısının baştan aşağı yenilenen sürümü Google Play’deki yerini aldı. Şimdilik test aşamasında olduğu için Firefox Preview ismiyle indirilebilecek.
Firefox’un yenilenen Android sürümü Tam Boyutta Gör
Mozilla’nın Firefox tarayıcısı halihazırda hem normal hem de Firefox Focus gibi sürümleriyle Android telefon kullanıcıları için indirilebilir durumda. Ancak firmanın baştan aşağı yenilenen yeni bir Android sürümü geliştirdiği biliniyordu. Tamamlandığında standart Firefox tarayıcısının yerini alacak yeni sürüm Firefox Preview ismiyle kullanıcıların deneyebilmesi için Google Play’deki yerini aldı.

GeckoView motoru

Yeni Firefox tarayıcısındaki en büyük değişim, Mozilla’nın kendi GeckoView motorunu kullanması. Mozilla yaptığı açıklamada çoğu Android tarayıcısının Google’a ait Blink motorunu kullandığının altını çizdi. Yeni sürümde GeckoView motorunun kullanması gizlilik ve güvenlik konusunda adım atarken daha rahat olunmasını sağlayacak. Ayrıca en önemli nokta yeni sürümün öncekine kıyasla 2 kat daha hızlı olması. En azından firmanın iddiası bu yönde.

Firefox’un yenilenen Android sürümü Tam Boyutta Gör

Yenilenen Firefox bunların dışında birçok ek özelliğe daha ev sahipliği yapıyor. Koleksiyonlar özelliği örnek olarak verilebilir. Belirli siteleri koleksiyon haline getirerek gruplayabilirsiniz. Daha sonrasında bunları organize etmeniz ve koleksiyonlarınızı başkalarıyla paylaşmanıza izin veriliyor. Örneğin yukarıda inceleyebileceğiniz ekran görüntüsünde DonanımHaber Forum ve Portal koleksiyon halinde.

Tabii ki Preview sürüm olduğundan dolayı hatalarla karşılaşmanız mümkün. Mozilla, tam tarih vermese de önümüzdeki aylarda standart Firefox’u, yeni sürümün bitmiş versiyonu haline getirecek. Sizde herkesten önce Android için yeni Firefox tarayıcısını kullanmak istiyorsanız aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Google Play: Firefox Preview

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4433 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tarayıcı, Mozilla ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim