Anlık Bildirim

Firefox'un yeni sürümü hız olarak iyileştirildi

Popüler internet tarayıcılarından biri olan Mozilla Firefox, yayınlanan yeni sürümünde ciddi anlamda hız iyileştirmeleri aldı. İşte tarayıcının yeni sürümünün detayları.
Mozilla, Firefox web tarayıcısının yeni bir sürümünü piyasaya sürdü ve şirket bu sürümün öncekinden daha hızlı olduğunu belirtiyor. Firefox’un hızı, Mozilla geçen yıl Quantum tarayıcısını piyasaya sürdüğünde gelişmişti ama tarayıcının en yeni versiyonunda bu hızın daha da iyileştirildiği öne sürülüyor.

Bazı verilerin yüklenmesine öncelik verilyor

Mozilla, Firefox'u daha hızlı hale getirebilmek için bir "yapılacaklar listesi" yöntemine başvurdu. Bu yöntemle web sayfaları yüklenirken, kullanıcının ihtiyaç duyduğu bilgi ve verilere öncelik verilecek. Ayrıca örneğin sayfada doldurulması gereken bir form yoksa, Firefox otomatik doldurma modülünü yüklemeden sayfayı açacak. Bu yeniliklerin sayfaların yüklenmesini yüzde 40 ila 80 yükselttiği ifade ediliyor.

Tarayıcıda düzinelerce sekmeyi açık tutmak, bilgisayarınızın belleğini kullanır ve bu da daha düşük performansa neden olur. Firefox şimdi PC'nizin belleğinin ne zaman az çalıştığını ve 400 MB'tan daha düşük olduğunu algılıyor ve bir süredir bakmadığınız kullanılmamış sekmeleri otomatik olarak askıya alıyor. Sekmeleri tekrar görüntülemeye karar verirseniz de bıraktığınız yerden yükleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6367 kez okundu.
9 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Mozilla, Firefox ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim