Anlık Bildirim

Firefox’un dâhili VPN özelliği beta sürümüne sunuldu

Henüz sadece ABD’de bulunanlar tarafından test edilebilen Firefox Private Network, stabil sürüme ulaştığında tüm dünyada kullanılabilecek. Özellik, "kısa bir süre" ücretsiz olacak.
Mozilla Firefox, belirli aralıklarla gündeme gelip kullanıcı kazansa da hâlâ Chrome kadar popüler değil. Genel kullanıcıya rakibi kadar iyi ulaşamayan tarayıcı, yakın zamanda yaşadığı değişimlerle birlikte gizliliğine önem verenleri hedef alıyor.
Geçtiğimiz günlerde reklam takipçilerini engellemeyi sağlayan özelliği varsayılan olarak açık hâle getiren Firefox, şimdi de dâhili VPN özelliğini beta sürümünde test etmeye başladı. Dâhili VPN özelliği, Firefox’a göre daha az popüler Opera tarayıcısı tarafından uzun zamandır sunuluyordu.
Tarayıcı içerisinde çalışan ve konumunuzu, yani IP adresinizi değiştiren VPN, şimdilik ABD’de yer alan kullanıcılar tarafından test edilebiliyor. The Verge tarafından yapılan testlere göre konumu gerçek konumunuza yakın mahallelerde gösteren Firefox Private Network, yerel reklam sağlayıcılarına yönelik bir koruma sağlayamıyor denilebilir. Konumu sizin belirlemenize imkan sağlamayan özellik, tarayıcı tarafından halka açık Wi-Fi ağlarında veri güvenliği sağlama odaklı olarak sunulacak.
Mozilla tarafından yapılan açıklamaya göre kısıtlı bir süre ücretsiz ve herkes tarafından kullanılabilecek bu özellik, ardından muhtemelen bir abonelik hizmetine dönüşecektir. Mozilla’nın burada ücretlendirmeyi ne seviyede tutacağı büyük önem arz ediyor çünkü beta sürümdeki özellikte kritik eksiklikler mevcut. Bunlardan ilki konum değiştirmeye izin verilememesi olsa da en büyüğü hizmetin sadece tarayıcı içinde çalışacak olması. Bilgisayarınızın geri kalanından gönderilen ve alınan veriler hiçbir şekilde yönlendirmeye uğramadan ağa ulaşmaya devam edecek. Her iki eksiklik de özel VPN uygulamaları tarafından bildiğiniz üzere direkt olarak sunuluyor.
Düzenleme:
Forum kullanıcılarından cohannan tarafından dün açılan konuda Firefox VPN'in ülkemizde nasıl kullanılacağı basamaklar hâlinde anlatılıyor. Kendisine bilgilerini paylaştığı için teşekkür ederiz! 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5881 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
opera, Firefox ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim