Anlık Bildirim

Firefox 67, RAM kullanımını azaltacak yeni bir özellikle gelecek

Mozilla'nın Firefox tarayıcısı bellek kullanımını önemli oranda düşürecek yeni bir özelliğe sahip oluyor. Firefox 67 ile kullanılmayan sekmeler gereksiz yere RAM harcamayacak.
Mozilla, Firefox tarayıcısının yeni sürümü bellek kullanımı konusunda önemli iyileştirmeler getirecek. Firefox 67'nin kullanılmayan sekmeleri otomatik olarak yüklemeyi durduracak yeni bir özelliğe sahip olacağı bildiriliyor. Böylelikle bellek kullanımı teknik olarak azaltılırken özellikle düşük kapasiteli cihazlardaki performans da artırılmış olacak.
RAM kullanımını azaltacak yeni özellik şu an Firefox'un Nightly yapısında zaten mevcut. Yakında kararlı sürümün bir parçası olarak da sunulacak. Ancak bu özelliği Firefox 66'da görme ihtimalimizin son derece düşük olduğunu belirtelim. Muhtemelen Mayıs ayında Firefox 67 ile birlikte son kullanıcıya ulaşacak.

Kullanılmayan sekmeler RAM harcamayacak

Yeni özellik basitçe anlatmak gerekirse kullanılmayan ve sebepsiz yere bellek tüketen sekmelerin yükünü ortadan kaldıracak. Bununla birlikte Windows, Linux ve macOS dahil olmak üzere tüm desteklenen masaüstü platformlar için geçerli olacak. Mozilla'nın takvimine göre Firefox 67'nin 14 Mayıs 2019'da yayınlanması bekleniyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7605 kez okundu.
19 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tarayıcı, Mozilla ve
3 etiket daha Firefox browser Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim