Anlık Bildirim

Fast food robotu Flippy köfte pişirmeye başladı

Robotlar hamburger ustalarının da işini ellerinden alacak gibi görünüyor. Saatte 150 hamburger köftesi pişirebilen Flippy, ızgaranın başına geçerek ilk mesaisine başladı.
Robotların gelecekte insanlar tarafından yapılan birçok işi yapabilecek kapasiteye ulaşacak olması milyonlarca kişinin işsiz kalmasına neden olacak gibi görünüyor. Öyle ki günümüzün en popüler işlerinden biri olan hamburgercilik bile robotların tekeline girmek üzere. Hamburger köftelerini çevirerek her iki tarafını da eşit şekilde pişirebilen Flippy isimli robot Los Angeles'daki bir restoranda iş başı yaptı.
Görüntü tanıma ve ısı algılama teknolojisini temel alan Flippy bu sayede hangi köftelerin ters çevrilmesi gerektiğini anlayarak hemen harekete geçip bunu yapabiliyor. Aynı anda en fazla 12 adet hamburger köftesi pişirebilen Flippy saatte ise 150 köfte hazırlama kapasitesine sahip. Ayrıca pişirdiği köfteleri hamburger ekmeklerinin üzerine de koyabiliyor.

Flippy'nin maliyeti 60 bin dolar

Robot şu anda Los Angeles'ın Pasadena şehrinde tek bir restoranda çalışmaya başlamış olabilir ancak Kaliforniya merkezli fast-food zinciri Caliburger tarafından faaliyete geçirilmiş durumda. Şirket yakın gelecekte Flippy'yi 50 lokasyonda daha hizmete sunmayı planlıyor.
Her robot 60.000 dolara mal olurken çalışabilmeleri için yıllık 12.000 dolar gibi bir masraf yapılması gerekli. Elbette kendisi tamamen bir hamburger hazırlayıp müşteriye teslim edemiyor ancak görünen o ki robotların bunu yapabilmesi de çok uzun sürmeyecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4423 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
robot, ızgara ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim