Anlık Bildirim

Facebook kırmızı bildirim noktalarını kapatma seçeneği sunacak

Sosyal medya devi Facebook, kırmızı nokta şeklinde gelen kırmızı bildirim noktalarını kaldırma özelliği sunacak. Şirkete göre bu özellik dikkat dağıtıcı ve endişeyi tetikleyebiliyor.
Kırmızı renk her ne kadar dikkat çekici olsa da, endişeyi tetikleyebileceği konusunda bilimsel çalışmalar mevcut. Bu konuya hassasiyet gösteren sosyal medya devi Facebook, ikonikleşmiş kırmızı nokta şeklindeki bildirim rengini kapatma seçeneği üzerinde çalışmalara başladı.

Bildirimler özelleştirilebilecek

Tersine mühendislik uzmanı Jane Manchun, Facebook'un Android versiyonunda gizlenmiş olan yeni bir özelliği ortaya çıkardı. Facebook'un artık simgesi haline gelmiş olan kırmızı renkte bildirimlerin kapatılabildiği bu özellik şirket tarafından test ediliyor ve yakın bir süre içinde de tüm kullanıcılara sunulacak.

Tasarlanan yeni özellikle birlikte istediğiniz kategorilerdeki bildirim kırmızılarını iptal etme şansınız olacak. Örneğin gruplardan gelen veya menü de beliren kırmızı nokta şeklindeki bildirimler ayrı ayrı kapatmanız mümkün hale geliyor. Facebook, bu özelliğin şu anda Android ve iOS platformundaki bir kullanıcı gurubu üzerinde test edildiğini de doğrulamış durumda. Söz konusu özelliğin sizde aktif olup olmadığını öğrenmek için "Ayarlar*Bildirimler*Bildirim Ayarları" bölümünü kontrol edebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim