Anlık Bildirim

Facebook insan aklını okuyup, yazıya dökebilen yapay zeka geliştiriyor

Sosyal medya devi Facebook, bir süredir insan beynindeki sinyalleri okuyabilen ve yazıya dökebilen bir yapay zeka modeli geliştiriyordu. Şirket bu teknoloji ile ilgili yeni bilgileri paylaştı.
Facebook, beyin sinyallerini okuyabilen ve düşündüğünüzü gerçek zamanlı olarak yazıya dökebilen yapay zeka odaklı bir arayüz yaratma konusundaki planlarını kamuoyu ile paylaştı.

Teknoloji beynimizi okuyor

California Üniversitesi'ndeki Facebook Reality Labs tarafından desteklenen bir bilim adamı ekibi sayesinde, araştırmacılar kafatasına yerleştirilen elektrotları kullanarak, insan beynindeki kelimelerin kodunu çözme deneyinin sonuçlarını yayınladılar. Yapılan açıklamalar, Facebook'un yapay zekasının artık tüm kelimeleri ve cümleleri zihninizden tam anlamıyla okuyabileceğini ortaya koyuyor.
Bilgisayar üzerinde bir metin yazmanın, sadece düşünülerek yapılabileceği bu teknolojinin gelecekteki Facebook ürünlerinde ve felç veya diğer hastalıklar nedeniyle konuşamayan insanların iletişim kurabilmeleri için kullanılması planlanıyor. Ancak bunun çok da yakın bir zamanda gerçekleşeceğini söylemek mümkün değil. Zira bu teknolojinin kullanılabilir hale gelmesinin önünde uzunca bir yol var.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim