Anlık Bildirim

Facebook gelecek yıl kendi kripto para birimini başlatacak

Facebook önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde, birçok ülkede geçerli olacak ve GlobalCoin olarak adlandırılan kendi şifreli para birimini başlatmayı hedefliyor. İşte konunun detayları.
Facebook'un uzun bir süredir kendi kripto para birimini geliştirdiği biliniyordu. Mark Zuckerberg, geçen ay kişisel olarak riskleri ve fırsatları tartışmak için İngiltere Merkez Bankası başkanı Mark Carney ile bir araya geldi. Facebook ayrıca ABD Hazine yetkilileriyle operasyonel ve düzenleyici konularda da görüşmelerde bulunuyor.

Para göndermeyi ucuz ve kolay hale getirecek

Facebook'un, GlobalCoin’in değerini sabit tutmak için devlet yetkilileri ve merkez bankaları ile birlikte çalışabilirse, kripto para birimlerinin kabul edilmesinin önündeki en büyük engellerden birini aşabilir ve tüketici güvenini kazanabileceği belirtiliyor. Blockchain teknolojisi, geleneksel bankacılığın önüne geçerek insanların sınır ötesi bile olsa daha hızlı ve daha düşük maliyetle para göndermesine olanak sağlayabilir. Bu nedenle, Facebook BBC raporuna göre banka hesabı olmayan insanlar için para göndermek ve almak için daha ucuz ve daha hızlı yollar bulmak için Western Union ile de görüşüyor.
Ek olarak, Wall Street Journal bir haberinde, Facebook'un para birimini kabul etme karşılığında, daha düşük işlem ücretleri sunma konusunda doğrudan şirketlerle görüştüğünü de yayınlamıştı. Gelen haberlere göre Facebook bu yıl kripto para biriminin testlerine başlayacak ve 2020 yılında da resmi olarak kullanıma sunacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim