Anlık Bildirim

Facebook beğeni sayılarını gizlemeyi test ediyor

Sosyal medya devi Facebook, Instagram'ın ardından beğeni sayılarını gizlemeyi test etmeye başladı. Avusturalya'da başlayan ve sosyal baskıyı azaltması hedeflenen uygulama tüm ülkelere yayılabilir.
Facebook bir süre önce kendi bünyesinde bulunan Instagram platformunda beğeni sayılarını gizleme testlerine başlamıştı. Kullanıcılar üzerindeki sosyal baskının azaltılmasına yönelik uygulanması planlanan bu düzenleme, Facebook platformu için de geçerli olabilir.

Instagram platformunda da test ediliyor

Facebook bu beğeni gizleme testlerine ilk olarak Avusturalya'dan başlamış durumda. Şirketin Avusturalya yönetiminden olan Mia Garlick konuyla ilgili olarak: "İnsanları denklemlerden çıkarmak ve paylaşımların beğeni sayısına değil, kalitesine odaklanmalarını istiyoruz." ifadelerini kullanarak, kullanıcıların sosyal medyada daha rahat paylaşımlar yapmalarını hedeflediklerini belirtti.
Ayrıca kullanıcıların kendi beğeni sayılarını görmeye devam edeceklerini de belirtelim. Bir süre önce Instagram platformunda da test edilen bu düzenleme birçok kullanıcıdan tepki çekmiş durumda ve Instagram henüz beğeni sayılarını gizlemiş değil. Facebook'un konuyla ilgili vereceği kararın iki platformda birden geçerli olması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim