Anlık Bildirim

Facebook beğeni sayılarını gizlemeyi planlıyor

Sosyal medya devi Facebook kullanıcıların pek hoşuna gitmeyecek bir karar aşamasında. Sızan haberlere göre şirket beğeni sayılarını gizlemeyi planları arasına aldı...
Sosyal medyanın en büyük cazibelerinden biri de hiç kuşku yok ki beğeni sayılarıdır diyebiliriz. Bu beğeni sayıları bir kısım kullanıcıları manevi olarak tatmin ederken, diğer bir kısmını da sponsor ve reklam verenlerden para kazanmak için kullanabileceği bir metrik olarak hizmet veriyor. Ancak gelen haberler birçok kişiyi üzebilir.

Şirket onayladı

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz aylarda Instagram da benzer bir uygulama yaparak ve beğeni sayılarını gizlemeyi test etmeye başlamıştı. Tersine mühendislik yapan Jane Manchun Wong tarafından ortaya çıkarılan bilgilere göre Facebook da aynı yoldan gidiyor ve beğeni sayılarını kaldırmayı test etmeye başlamak üzere. Şirket bunu resmen doğrulamış durumda.
Instagram bu beğenileri gizlemeyi henüz kısıtlı bir ülke ve kullanıcı üzerinde test etmeye devam ediyor. Zira şirket büyük bir kullanıcı grubundan tepki almış durumda. İnsanların beğeni sayılarına odaklanarak kendilerini baskı altında hissetmemeleri ve hayatlarını buna göre şekillendirmemeleri için alınan bu önlem niteliğindeki karar Facebook tarafından da hayata geçirilmek isteniyor. Ancak kullanıcıların buna ne denli izin vereceğini ise önümüzdeki süreçte göreceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim