Anlık Bildirim

Facebook Portal akıllı hoparlör serisi duyuruldu

Merakla beklenen Facebook’un yeni akıllı hoparlör serisi duyuruldu. Facebook Portal dokunmatik ekranı ve Alexa entegrasyonu ile sektörde kendisine pay arayacak. Elbette güvenlik ön planda.

Cambridge Analytica skandalı nedeniyle Facebook’un tanıtımını ertelediği akıllı hoparlör serisi duyuruldu. Facebook Portal ve Portal+ adındaki hoparlörler firmanın bu alandaki ilk adımı olacak.

Facebook Portal özellikleri ve fiyatı

Daha önce donanım pazarında aradığını bulamayan Facebook bu kez trendi yükselmeye başlayan bir sektörü tercih etti. Sektörde rekabet edecek olsa da Facebook rakibi Amazon’un Alexa dijital asistanını kullanıyor.

Facebook Messenger destekli olan akıllı hoparlör rakipleri gibi sesli komutlar ile pek çok fonksiyonu yerine getiriyor. Ayrıca dokunmatik ekran üzerinden de bilgileri almak, içerik izlemek ve cihazı kontrol etmek mümkün oluyor.

Kişisel verilerin güvenliğini ön planda tutan Facebook, açılış komutundan sonra uzak sunucular ile irtibata geçiyor. Öncesinde ortamı dinleme şeklinde bir fonksiyon yok. Ayrıca önündeki alanı ve kullanıcısını sürekli gözetleyebilen akıllı kamera da verileri cihaz üzerinde tutuyor. Yine mikrofon ve kamera istenirse fiziksel olarak kapatılabiliyor.

Facebook Portal serisinde iki farklı model var. Facebook Portal+ modelinde 15.6 inçlik dokunmatik ekran yer alıyor. İki adet tweeter ve 4 inçlik bir bass bulunan hoparlör 20W ses çıkışı verebiliyor.

Facebook Portal ise 10.1 inçlik ekrana sahip ve ses kalitesi biraz daha orta seviyede. Her iki modelde de 4 mikrofon 360 derece olarak sesi kaydedebiliyor. Spotify, Pandora gibi pek çok hizmet ile entegre olan hoparlör serisinin fiyatı 199$ ve 349$ olarak açıklandı. İki Facebook Portal alırsanız fiyat 298$ oluyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim