Anlık Bildirim

Facebook News sonbaharda geliyor

Facebook karşılığında büyük ödemeler yapmayı göze aldığı yeni News haber platformunu sonbahar aylarında kullanıma sokuyor. Facebook News sahte haberle mücadelede etkin rol oynayacak.

Facebook’un uzun süredir üzerinde çalıştığı ve yayıncılara servet ödemeyi göze aldığı haber platformu News için resmî açıklama da geldi. Facebook News sekmesi sonbahar döneminde platformdaki yerini alacak.

Facebook News neler sunacak?

Facebook News son dönemde firmanın baş etmeye uğraştığı sahte haber problemi için destek çıkmış olacak. Apple’ın aksine Facebook’un sekmede yer alma ve içeriği belirleme konusunda yayıncıları özgür bırakacağı ifade ediliyor.

Facebook yayıncılarla hizmet için 3 yıllık bir anlaşma imzalayacak. ABC News, The Washington Post ve Bloomberg gibi pek çok kaynak ile görüşmeler sürüyor. Facebook’un yıllık 3 milyon dolara kadar ödeme yapmayı gözden çıkardığı ifade ediliyor.

Henüz Facebook News yol haritası hakkında net bilgiler mevcut değil. Muhtemelen büyük yayıncıların yanı sıra ülke veya bölgesinde öne çıkan yayıncılar da listeye dahil olacak. 2.5 milyara koşan kullanıcı kitlesiyle sosyal ağın haber hizmeti Apple News’ten daha fazla ilgi görebilir.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim