Anlık Bildirim

Facebook, Huawei ile olan iş ortaklığını sonlandırdı

ABD'li birçok şirket tarafından ambargo uygulanan Huawei'ye bir darbe de Facebook'tan geldi. Yapılan açıklamaya göre, artık Huawei cihazlarda Facebook uygulamaları yüklü olarak gelmeyecek.
ABD'nin Çinli telekomünikasyon devi Huawei'ye getirdiği yasağın ardından, Facebook da bu markanın akıllı telefonlarıyla ilgili ortaklığı sona erdirmeye karar verdi. Huawei ve Honor marka telefonlar Facebook, WhatsApp ve Instagram'a veda etmeye hazırlanıyorlar, ancak paniklemenize gerek yok.

Olumlu olarak değerlendirilebilir

Facebook, Huawei ile ticari ilişkilerini sonlandırmaya karar veren Amerikan şirketlerinin yalnızca sonuncusu . Yasak 19 Ağustos'a kadar askıya alınmış olmasına rağmen, Zuckerberg şimdiden şirketinin Çin markasıyla olan ortaklığını durdurmamaya karar vermiş gibi görünüyor. Bu bir iş ortaklığı olduğu için, Huawei'nin bu karardan finansal olarak etkileneceğini söylemek mümkün.
Alınan karara göre artık Huawei ve Honor marka akıllı telefonlarda Facebook, WhatsApp ve Instagram uygulamaları yüklü bir şekilde gelmeyecek. Bunun bir olumsuzluk olup olmadığı tartışılır. Zira birçok kullanıcı gizlilik endişesiyle, telefonla birlikte gelen yerleşik uygulamaları kaldıramamaktan şikayetçi. Olaya olumlu tarafından bakacak olursak, Facebook'un bu kararını, kullanıcılar açısından sevindirici bir gelişme olarak bile nitelendirmek mümkün.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5796 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
facebook, huawei ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim