Anlık Bildirim

F-16'dan dört kat daha etkili F-35’ler 2018’de Türkiye’de

Müşterek Taarruz Uçağı (JSF) Projesi kapsamında 100 adet almayı planladığımız F-35 taarruz uçaklarının ilk siparişleri 2018 yılında teslim edilecek. F-35'lerin üretimi 9 ülke tarafından yapılıyor.

F-16'dan dört kat daha etkili F-35’ler 2018’de Türkiye’de Tam Boyutta Gör

Türkiye'nin üretim ortağı olduğu Müşterek Taarruz Uçağı (JSF) Projesi kapsamında alımı planlanan F-35 uçakların ilk parti siparişlerinin imalatına başlandı. İlk siparişlerin teslimatı 2018'de yapılacak. Seri teslimine 2019'da başlanacak. F-35'lerin yeni yuvası Erhaç Askeri Üssü olacak.

Türkiye'nin 2002 yılında dahil olduğu ve 9 ülkeden oluşan konsorsiyum tarafından üretilen F-35 savaş uçaklarından Türkiye, ilk etapta 20 adet sipariş verdi. İkinci parti siparişleri de karara bağlandı. İkinci partinin teslimatının 2021-2022 yıllarında yapılması bekleniyor.


Üretimi 9 ülkenin katkıları ile gerçekleştirilen F-35'lerin parça tedariğinin bir kısmını Kale Havacılık gerçekleştiriyor. Türkiye için üretilen ilk F-35'te Kale Havacılık tarafından üretilen 400 farklı parça kullanılıyor.

Şirket, gövde ve kanat parçalarının yanı sıra, Pratt&Whitneyortaklığıyla kurulan Kale Pratt&Whitney Uçak Motor Sanayi tesislerinde, F-35'lerin F-135 olarak adlandırılan gelişmiş motorunun kritik parçalarını da üretiyor. Kale Havacılık, Türkiye'ye teslim edilecek bu ilk uçakta olduğu gibi dünyada uçan ilk F-35 olan AA1'de de parçası bulunan tek Türk şirketi olma özelliğini taşıyor.


Gelecek 40 Yılın En Etkili Taarruz Uçağı

F-16 ve F-18 gibi savaş uçaklarından dört kat daha etkili olduğu belirtilenF-35'lerin, gelecek 40 yılın en etkili taarruz uçağı olması öngürülüyor. Radara yakalanmama özelliğine sahip yeni nesil uçaklar, Türkiye dahil 9 ülkenin ortak projesi. Türkiye dışındaki diğer katılımcı ülkeler şunlar: Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, İtalya, Hollanda, Kanada, Avustralya, Norveç ve Danimarka.


Türkiye, bu F-35'lerden toplam 100 adet almayı planlıyor. İlk üretilen uçakların daha yüksek maliyetli olmasından dolayı siparişlerin periyodik bir sırayla yapılmasına karar verildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11587 kez okundu.
77 kişi, toplam 85 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, F-35 Lightning II ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim