Anlık Bildirim

Excel sayfasının fotoğrafını çekerek telefona aktarabilirsiniz

Bundan sonra basılı bir ortamda bulunan Excel tablolarını sanal ortama aktarmak için fotoğraf çekmeniz yeterli olacak. Microsoft Excel uygulamasının Android sürümünde başlamış durumda.

Son dönemde akıllı telefonları kamera ve görsel analiz yeteneklerinin gelişmesi ile birlikte çektiğiniz bir fotoğraftaki metni telefonunuzda yazılı hale getiriyor hatta onun çevirisini bile yaptırabiliyorsunuz. Şimdi bu yetenek Excel uygulamasına geldi.

Fotoğraf yeterli

Microsoft Excel uygulamasının Android sürümü aldığı yeni bir güncelleme ile görsel üzerinden Excel tablolarını algılayarak aktarabilme yeteneğine sahip oldu. Microsoft geçen yıldan bu yana yapay zekâ tabanlı bu özelliği test ediyordu.

Excel uygulamasında Görselden Veri Aktar adıyla entegre edilen yeni özelliğe tıkladığınızda kamera açılıyor ve kağıttaki veya sayfadaki tabloyu taramanızı istiyor. Taradıktan sonra tablo eksiksiz bir şekilde uygulama aktarılıyor ve düzenlenebiliyor. Elbette el yazısı tablolarda net bir aktarım yapabilmek mümkün olmuyor.

Özellikle tablolarla sürekli çalışmak zorunda olanlar için önündeki bir örneği bilgisayara aktarmak çok zaman alabiliyor. Excel uygulaması bu anlamda büyük bir avantaj sağlayacak. Özellik yakın zamanda iOS platformuna da gelecek.


 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim