Anlık Bildirim

Etiyopya’da bir günde 350 milyon ağaç dikildiği belirtiliyor

Artan küresel sıcaklıklar nedeniyle kuraklıkla mücadele etmeye çalışan Afrika ülkelerinden Etiyopya'da bir günde tam 350 milyon ağaç dikildiği ifade ediliyor. Hedef yaz sonuna kadar 4 milyar ağaç.

Etiyopya’da bir günde 350 milyon ağaç dikildiği belirtiliyor Tam Boyutta Gör

Afrika’nın kuraklıklarla mücadele etmeye çalışan ülkelerinden biri olan Etiyopya’da Hükümet destekli yürütülen Yeşil Miras projesi kapsamında bir günde tam 350 milyon ağaç dikildiği ifade edildi.

Yaz mevsimi sonuna kadar toplam 4 milyar ağaç hedefi konan projede her bir vatandaş, 40 fidan dikmesi yönünde teşvik ediliyor. İnanılması güç olan bu hedefin gerçekleştirilebilmesi adına Hükümet, memurlara da günlük izin vermeye karar vermiş. Süreç esnasında belirli devlet dairleri kapalı tutulacak ve çalışanlar da projeye destek olacak.

Bugün, Etiyopya’nın sadece yüzde 4’lük bir alanını kaplayan ormanlık araziler bundan 100 yıl önce ülkenin üçte birinde hüküm sürüyormuş. Küresel ısınma neticesinde artan kuraklık ve yapılan ağaç katliamları ülkeyi bugünkü duruma getirmiş.

Etiyopya’nın giriştiği ağaç dikme seferberliği bazı soruları da beraberinde getirmiyor değil. Bu kadar kısa sürede 350 milyon fidanın nereden tedarik edildiği, insanların bu fidanları nereye dikeceklerini bilip bilmedikleri ve bunların kim tarafından ne şekilde sulanacağı ile zararlılarla mücadelenin nasıl yapılacağı konuları cevap bekleyen sorular arasında yer alıyor.

Bilinçli bir yöntem izlenmediği takdirde dikilen fidanların da heba olabileceği hususu umarız ki yetkililerin gözünden kaçmaz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5104 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
çevrecilik, ağaç ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim