Anlık Bildirim

Eski macOS sürümleri Apple internet mağazasına erişemeyecek

OS X 10.10.5 Yosemite ve altındaki sürümleri kullanan Mac cihazları artık Apple internet mağazasına erişemeyecek. Firma güvensiz hale gelen sürümleri mağazadan yasaklamış durumda.

Güncelleme almayan ve eskide kalmış yazılım sürümlerinin siber saldırılara açık olduğu bir gerçek. Bu gerçekten yola çıkan Apple artık güncelleme dışında kalan macOS sürümlerinin alışveriş yapmasına engel olacak.

Güvenlik odaklı

Bazı kullanıcı verilerinden yola çıkılarak hazırlanan rapora göre OS X 10.10.5 Yosemite ve altındaki sürümleri kullanan Mac cihazları Apple internet mağazasına erişemiyor. Safari 10.1.2 sürümü ve altı da yine bu engellemeye dahil.

Yasakları üçüncü taraf tarayıcılar ile aşabileceğinizi düşünüyorsanız o da pek mümkün değil zira Yosemite uyumlu Chrome ve Firefox versiyonları da güncel olmadığı için mağazaya erişim sağlayamıyor.

Yani kısaca OS X 10.10.5 Yosemite ve altındaki macOS kullanıcılarının mutlaka üzeri bir sürümü destekleyen cihazlarla Apple mağazalarında gezinti yapmaları gerekiyor. Böylece siber saldırılara açık sürümlerin mağazadan alışveriş yaparken bir kazaya uğrama ihtimali en aza indirilmiş oluyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7118 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, MacOS ve
2 etiket daha apple online store Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim