Anlık Bildirim

Mavi ekibin 9. nesil Core işlemcilerinin düşük TDP’li versiyonları üzerinde çalıştığını bililiyorduk. Bu yılın başlarında sızan hazırlık bilgisi yerini nihayet benchmark sonuçlarına bıraktı. Görünüşe göre düşük güç tüketimli modeller beklendiği kadar zayıf olmayacak. Hali hazırda Intel’in sitesinde de detayları paylaşılan yonga Core i9-9900K’da olduğu gibi 8 çekirdek 16 izlekli bir yapıda ve 16 MB önbellekle desteklenmiş durumda. 2.1 GHz’lik taban frekansa indirilmesi sayesinde 35 watt’lık TDP hedefine ulaşılan yonganın TDP değeri duruma göre 25 watt’a kadar düşürülebiliyor.

Düşük frekansın sonucu 

Tepe frekansı olaraksa 4.4 GHz belirtilen yonga Geekbench testinin tek çekirdek bölümünde 5567 puan alırken, çoklu çekirdek testinde ise 28 893 puan almayı başarmış. Oransal olarak kıyaslayacak olursak i9-9900KS’nin modelden tek çekirdekte %15,86, çoklu çekirdekte ise %32,56 daha hızlı olduğunu görmekteyiz.
Düşük frekansların bir bedeli olarak belli bir düzeyde performans kaybı yaşanmışa benziyor. Buna karşın kullanım alanına göre değerlendirecek olursak 8/16 bir işlemci ve Intel UHD 630’un tek yongada 35 watt TDP altında buluşması yongayı tercih sebebi haline getirebilir. Son olarak işlemcinin 439$’lık fiyat etiketiyle satışa sunulacağını belirtelim. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4662 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel core i9-9900t, intel ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim