Anlık Bildirim

Emisyon skandalı yüzünden Volkswagen'ın üst düzey yetkilisi tutuklandı

Egzoz emisyonlarını düşük göstermek için araçlarında hileli yazılım kullandığı ortaya çıkan Volkswagen hakkında sürdürülen soruşturma neticesinde şirketin üst düzey bir yetkilisi tutuklandı.
2015 yılında Alman otomotiv devi Volkswagen’ın yüzlerce aracında hileli yazılım kullandığı ortaya çıkmış ve global çaplı büyük bir skandal patlak vermişti. Özel yazılım ile otomobilin teste tabi tutulduğunu anlamasını ve test süresince egzoz emisyon değerlerinin mevcut değerlerin oldukça altında gösterilmesini sağlayan VW, olayın basına sızmasıyla kendini adeta ateşin içerisinde buldu.
Binlerce aracını geri çağıran ve yaklaşık 15 milyar dolar zarara uğrayan otomobil devi, diğer taraftan tüketicilerin gözünde de önemli bir imaj zedelenmesi yaşadı. New York ve Massachusetts federal savcılık ofisleri tarafından sürdürülen soruşturma neticesinde Volkswagen'ın 2014 ve Mart 2015 döneminde ABD yasalarına uyum ofisinin başındaki isim olan Oliver Schmidt'in FBI tarafından Detroit'te tutuklandığı açıklandı.
Schmidt’in Amerka'daki emisyon yasalarının ihlal edilmesindeki en önemli oyuncuların başında geldiği belirtiliyor. Volkswagen ise ABD Adalet Bakanlığı ile iş birliği içerisinde olduklarını ve soruşturma devam ettiği için konuya ilişkin detay paylaşamayacaklarını dile getirdi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5061 kez okundu.
21 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Volkswagen, Emisyon Skandalı ve
2 etiket daha emisyon tutuklama
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim