Anlık Bildirim

Elon Musk'ın sözünü verdiği ucuz Tesla Model 3 satışa sunuldu

Tesla CEO'su Elon Musk'ın uzun zaman önce sözünü verdiği 35 bin dolarlık fiyat etiketine sahip Tesla Model 3 nihayet satışa sunuldu. Bununla birlikte aracın iç mekan kalitesi ve menzili de düşürüldü.

Elon Musk'ın sözünü verdiği ucuz Tesla Model 3 satışa sunuldu Tam Boyutta Gör
 

Tesla CEO’su Elon Musk, hafta başında açıklama yaparak 28 Şubat Perşembe günü için önemli bir sürprizi olduğunu duyurmuştu. Musk’ın bu açıklamasının ardından akıllara Model Y’nin tanıtılabileceği ihtimali gelmişti. Ancak beklenenin aksine Elon Musk uzun zaman önce sözünü verdiği 35 bin dolarlık ucuz Tesla Model 3’ün nihayet satışa sunulduğunu duyurdu.

İç mekan kalitesi ve menzili düşürüldü 

Başlangıç fiyatı 35 bin dolar seviyesine gerileyen Tesla Model 3’ün tahmin edebileceğiniz üzere bazı özelliklerinde de düşüş yaşandı. “Standart Interior” adı altında satışa sunulan ucuz Model 3’ün tek renkten oluşan kabininde kumaş koltuklar, dört adet USB girişi ve navigasyon bulunuyor. Aracın direksiyonu ve koltukları manuel olarak ayarlanırken, daha kalitesiz bir ses sistemi kullanıldığı ifade ediliyor. Ayrıca navigasyonun özellikleri de kısıtlanmış.

Bunların yanı sıra araçta daha küçük bir batarya kullanılması sonucu menzili de 350 km civarına gerilemiş durumda. Maksimum hızı 210 km/s'e gerileyen ucuz Tesla Model 3'ün 0-100 km/s hızlanması 5.6 saniye sürüyor. İç mekanın kalitesini ve menzili biraz daha arttırmak isteyen müşterilerin fazladan 2 bin dolar ödemesi gerekiyor. Tesla Model 3’ün en ucuz ve en pahalı versiyonları arasındaki fark ise 23 bin dolar.

Tüm modeller yakında sadece internetten satılacak 

Elon Musk’ın dünkü açıklaması Tesla Model 3’ün ucuz versiyonuyla sınırlı değil. Musk, yakın gelecekte tüm Tesla modellerinin yalnızca internet üzerinden satılacağını da duyurdu. Bu da markaya ait tüm satış noktalarının kapatılacağı anlamına geliyor. Elon Musk, aldıkları bu kararla milyonlarca dolarlık tasarruf yapacaklarını, bu sayede Model 3’ü 35 bin dolara satabileceklerini belirtti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12335 kez okundu.
21 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tesla model 3, tesla model 3 fiyat ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim