Anlık Bildirim

Elon Musk'ın SEC ile anlaşmaktan son anda vazgeçtiği iddia ediliyor

Borsa'da işlem gören Tesla hisselerinin yüksek fiyattan alınacağı yönünde attığı tweet'lerle fiyatı manipüle ettiği iddia edilen Musk'ın, SEC ile anlaşmaktan son anda vazgeçtiği iddia ediliyor.
Tesla'yı özel bir işletmeye çevirme projesi çerçevesinde attığı tweet'lerle, şirketin borsadaki hisse senedi fiyatlarında manipülasyona neden olduğu gerekçesiyle ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) Elon Musk hakkında soruşturma başlattığı ve akabinde dava açtığını sizlerle paylaşmıştık.
CNBC'nin konuyla ilgili haberine göre ise SEC, Musk ile anlaşmaya çok yakındı, ancak Musk son saniyede anlaşma masasından kalktı.
Edinilen bilgilere göre anlaşma çerçevesinde Musk düşük kabul edilebilecek bir miktar ceza ödeyecek ve herhangi bir suçu kabul etmesi gerekmeyecekti. Bu noktaya kadar oldukça makul görünen anlaşmanın en can alıcı maddesi ise Musk'ın iki yıl boyunca Tesla'daki görevinden uzaklaşması ve yerine iki bağımsız yöneticinin atanması olarak kaydedilmiş. 
CNBC'nin haberine göre Musk'a yakın kaynaklar, mirasını ve ismini lekeleyeceği, ayrıca kendisini yalancı hissettireceği ve böyle bir anlaşmayla yaşayamayacağı gerekçesiyle Musk'ın anlaşmayı imzalamayı kabul etmediğini belirtiyor. 
Gelinen noktada Musk'a yalan bilgi vermek ve sahtekarlık gerekçeleriyle dava açılmış durumda. SEC, Musk'un kız arkadaşını memnun etmek için bir fiyat belirlemenin kabul edilebilir olmadığını savunuyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim