Anlık Bildirim

Elon Musk geleceğin "toplu taşıma" sistemini tasarlıyor

Geleceğin toplu taşıma sistemini inşa eden Elon Musk, twitter hesabında "urban loop" (kentsel döngü) olarak adlandırdığı sistemin nasıl çalışacağını anlatan bir video yayınladı.
Azımsanamayacak kadar büyük bir kitle tarafından çağımızın dahileri arasında gösterilen Elon Musk, The Boring Company ile birlikte geliştirdiği yeni toplu taşıma sistemi ile ilgili bir video yayınladı. Twitter hesabından yayınlanan videoda, Musk'ın "urban loop" (kentsel döngü) olarak adlandırdığı yeraltı ulaşım sisteminin nasıl çalışacağına dair görüntüler yer alıyor.
Videoda durakta bekleyen insanların, şeffaf bir araca binerek yeraltına indiği görülüyor. Tünelde hızla geçen diğer araçların arasın karışan ve saatte 200 km/s hıza kadar çıkabilen kapsül benzeri bu araç çizgi şeklindeki bir ray üzerinde yol alıyor. Görüntülerde yer alan bir başka detay ise, "urban loop" sisteminin geleneksel metro sisteminden oldukça farklı olacağı yönünde. İnsanlar büyük istasyonlarda toplanmak yerine, küçük bir park alanı büyüklüğünde duraklarda toplanarak bu araçlara binebilecekler. Durak sayısının fazla olması kolay erişilebilirliği de beraberinde getirecek.

Arabası olmayan insanlara öncelik tanınacak

Toplu taşıma sistemine bambaşka bir boyut katacak proje henüz emekleme döneminde. Yani şu aşamada proje için bir tünel kazılarak test sürüşleri yapılmış değil. Ancak şirket yetkilileri Washington DC'de keşif izni aldıklarını ve muhtemelen birkaç yıl içinde sistemin testlerinin yapılabileceğini belirtiyorlar.
Fikir babası Elon Musk, "urban loop" projesinde arabası olmayan insanlara öncelik verileceğini belirtirken, bunun nasıl gerçekleştirileceği konusunda herhangi bir bilgi paylaşmadı. Toplu taşıma problemini tamamen ortadan kaldırmak için geliştirilen bu sistemin ne kadar başarılı olacağını ve ne zaman kullanılmaya başlanacağını kestirmek ise şu an için oldukça güç.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim