Anlık Bildirim

Elon Musk, Tesla'nın üreteceği pickup hakkında yeni bilgiler verdi

Tesla CEO'su Elon Musk Twitter hesabı üzerinden Model Y'den sonra üretilecek Tesla pickup ile ilgili bilgiler paylaştı. Musk'a göre çift motor standardıyla üretilecek pickup çılgın bir tork sunacak.t

Elon Musk, Tesla'nın üreteceği pickup hakkında yeni bilgiler verdi Tam Boyutta Gör
 

2018 yılı bitmeden Türkiye’ye gelmesi beklenen ve bunun için çeşitli iş ilanları yayınlayan Tesla’nın CEO’su Elon Musk, şirketin gelecek planlarıyla ilgili açıklamalar yapmaya devam ediyor. Musk’ın bu kez seçtiği konu başlığı Model Y’den sonra üretilmesi beklenen Tesla pickup modeli oldu. Bu konuyla ilgili daha önce de bazı bilgiler veren Elon Musk, bu kez çok daha cömert davrandı.

Elon Musk, daha önce yaptığı açıklamalarda Tesla tarafından üretilecek pickup modelinin Ford F150 boyutlarında büyük bir araç olacağını dile getirmişti. Bu da Amerika’da “full size pickup” sınıfına girecek olan Tesla pickup’ın Mitsubishi L200 ve Nissan Navara gibi modellerden daha büyük olacağı anlamına geliyor.

Daha büyük gövde, daha büyük batarya 

Tesla pickup ile ilgili verilen diğer bilgilere göre dört çeker sisteme sahip olacak araçta iki elektrikli motor bulunacak. Arazi sürüşüne de yatkın olacak pickup modelinde çekiş kontrol sistemine yer verilecek. Gövde olarak Model X’ten daha büyük olacak araçta dolayısıyla daha büyük batarya paketi kullanılacak. Musk’ın tahminlerine göre 645 ila 800 km arasında menzile sahip olacak aracın yüksek seviye versiyonlarında bu menzil daha da artacak.

Dinamik süspansiyon sisteminin standart olarak kullanılacağı Tesla pickup’ın kabininde 6 kişi rahatça seyahat edebilecek. Tasarımı ise günümüz full size pickup modellerinin kutu gibi tasarımlarından çok da farklı olmayacak. Geçtiğimiz yıl nisan ayında açıklama yapan Elon Musk, pickup’ın 18 ila 24 ay arasında ortaya çıkabileceğini belirtmişti. Fakat bu tarihin şirketin Model 3’ün üretimine ağırlık vermesi nedeniyle ertelenmesi oldukça muhtemel.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim