Anlık Bildirim

Elon Musk, Falcon 9'un suya düşme anlarını paylaştı (VİDEO)

SpaceX, Falcon 9 iniş denemelerinde bu sene ikinci kez başarısız oldu. Şirketin kurucu ve CEO'su Elon Musk, roketin suya düşüş anlarını gösteren videoyu paylaştı:
Elon Musk'ın popüler uzay şirketi SpaceX, bildiğiniz gibi dün NASA için önemli bir kargo görevine çıkmıştı. İkmal maddeleri ve bilimsel ekipmanlardan oluşan yaklaşık 2.5 tonluk kargoyu Uluslararası Uzay İstasyonu'na fırlatan şirket, geri dönüşte ise her zaman olduğu gibi yine bir iniş denemesi gerçekleştirdi. Ancak Falcon 9 roketi bu denemede başarısız olup kontrolsüz bir şekilde suya düştü. Şirketin kurucusu Elon Musk, bu anların görüntüsünü paylaştı.



Twitter üzerinden konuyla ilgili bazı açıklamalar yapan Musk,"Grid kanatçıklarından birisinde kısa süreli bir arıza yaşandığını öğrendik. Bu sırada Falcon kontrolünü kaybedip dönmeye başladı ve denize iniş yaptı." ifadelerini kullandı. Motorların son anlarda roketi stabilize hale getirdiğini ve inişin yumuşak bir şekilde gerçekleştiğini de belirten Musk,"Roket zarar görmemiş gibi görünüyor. Kurtarma gemileri yola çıktı." şeklinde konuştu. Musk, roketi ticari görevlerde olmasa da kendi bünyelerindeki çalışmalarda kullanabileceklerini söylüyor.



Tekrar kullanılabilir roketleriyle uzay sektöründe önemli bir devrime imza atan SpaceX, bugüne kadar 30'dan fazla başarılı iniş gerçekleştirmiş durumda. Şirketin bu alandaki ilk başarısı hatırlayacağınız üzere 22 Aralık 2015'te gelmişti. SpaceX'in iniş denemelerindeki başarı yüzdesinin her geçen yıl arttığını görüyoruz. Elon Musk, tekrar kullanılabilirlikte arzu edilen seviyeye ulaşıldığında uzay araştırmaları maliyetlerinde 100 kata yakın bir düşüş olacağını söylüyor.

SpaceX'in yörüngeye fırlattığı Dragon kapsülü, 8 Aralık günü Uluslararası Uzay İstasyonu'na yerleşecek. Kapsülün önümüzdeki ay Dünya'ya geri dönmesi bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim