Anlık Bildirim

Elon Musk: 2018 yılında Tesla araçlar istediğiniz yere gelecek

Hazırladığı tamamen elektrikli otomobilleri ve onlara çıkarttığı inanılmaz yazılım güncellemeleri ile sürekli olarak gündemde kalan Elon Musk, 2018 yılın için Tesla tarafında büyük bir hedef koydu.
Kısa süre önce tamamen elektrikli Model S ve Model X otomobil modelleri için detaylarına burada yer verdiğimiz 7.1 yazılım güncellemesi ile "summon (Çağırma)" özelliği kullanıma sunan Tesla CEO'su Elon Musk, Twitter üzerinden yaptığı yeni bir açıklamayla ise çok daha büyük bir hedef koydu.
Tesla otomobillere eklenen "summon" özelliği, kısaca bahsetmek gerekirse kişilerin otomobillerini otomatik olarak (Kumadan üzerinden) garajlarından çıkartmasına ve otomobil içerisinde olmasalar dahi kumanda üzerinden garajlarına giriş yapmasına imkan tanıyor. Elon Musk'un son sözleri bu özelliğin sadece bu tarafta kısıtlı kalmayacağını gösteriyor.
Dünyaca üncü CEO'ya göre "summon" desteği ile önümüzdeki iki yıl içerisinde otomobiller sahibinin istediği her noktaya otonom olarak kendi başlarına gelebilecekler. Bu açıdan sınırlar ile kapatılmamış kara parçalarından bahseden ve teoride ABD odağında tüm ülkeyi kapsayan Musk, siz New York City içerisinde aracınız ise Los Angeles da olsa dahi sistemin çalışacağından ve sadece internet bağlantısı olmasının yeterli geleceğinden bahsediyor. Aracın yolda duyacağı şarj ihtiyacı içinse yılan benzeri otomatik şarj robotu uzun zamandır geliştirme aşamasında bulunuyor.
Elon Musk'ın bu hedefi şimdilik çok da gerçeğe dönüşecekmiş gibi durmuyor. Bu noktada teknolojik yetersizlik bulunmamasına rağmen, yasal konular otonom araçların aktif trafik içerisindeki durumları hakkında halen gerekli izinleri sunmuyor. İki yıl içerisinde ne olacağı bilinmiyor olsa da, içerisinde sürücü olmayan bir otomobilin kolay kolay trafiğe çıkamayacağı öngörülüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4736 kez okundu.
16 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
summon, açıklama ve
4 etiket daha model s elon musk model x Tesla
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim