Anlık Bildirim

Elektrikli araçlar Norveç'te %52'lik pazar payına ulaşarak yeni bir rekor kırdı

Norveç pazarında ilgiyle karşılanan ve yoğun talep gören elektrikli araçlar, geride bıraktığımız Aralık ayında ülkede %52'lik satış oranına ulaşarak yeni bir rekora imza attı.
Geçtiğimiz ay yeni bir rekorla Tesla'nın en popüler otomobil üreticisi olduğu Norveç otomobil piyasası %52'lik elektrikli araç satışı ile bir ilki başardı. Bu durum demek oluyor ki ülkede bir araç satıldığı zaman bu aracın hibrit veya elektrikli olma ihtimali içten yanmalı motora sahip olma ihtimalinden daha fazla.
Aralık ayı Norveç'te elektrikli araçlar için çok iyi geçerken, bir önceki yılın aralık ayında elektrikli araç satış oranı %40 olarak gerçekleşmiş. Bu artışın en büyük destekçisi Tesla olurken, Avrupa teslimat döngüsünü gerçekleştiren Kaliforniya'lı üretici geçtiğimiz ay Norveç'te 1.032 adet Model S ve 1.429 adet Model X teslimatı gerçekleştirmiş.
Bütün yıl bazında elektrikli ve hibrit araç satışları %39,2 oranında gerçekleşirken, bu oran bir önceki sene %29,1 oranında kalmış. Elektrikli e-Golf de dahil olmak Volkswagen'in bütün Golf versiyonları 12.164 adetlik satışla 2017 yılında Norveç'in en çok satan otomobili olurken onu 5.036 adet teslimat ile BMW i3 takip ediyor.
Ülkenin en çok satışa ulaşan 15 otomobilinin 5'ini tamamen elektrikli modeller oluştururken, 13 tanesinin ise hibrit versiyon seçeneği bulunuyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4477 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, norveç ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim