Anlık Bildirim

Elektrikli Hyundai Kona'nın menzili yanlış ölçülmüş: İşte yeni değerler

Koreli üretici elektrikli Hyundai Kona'nın WLTP onaylı menzil değerlerinin yanlış ölçüldüğünü açıkladı. Test sürecini yürüten bağımsız kuruluşun hatası sonucu menzil olması gerekenden fazla çıkmış.

Elektrikli Hyundai Kona'nın menzili yanlış ölçülmüş: İşte yeni değerler Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz günlerde Kia Niro EV modelinin menzil ölçümünde yanlışlık yapıldığı ortaya çıkmış ve değerlerde düzenleme yapılmıştı. Aynı durumun elektrikli Hyundai Kona için de geçerli olduğu anlaşıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Koreli üretici, aracın menzil değerlerini WLTP normlarına göre düzenlediklerini açıkladı.

Hyundai, WLTP onaylı sonuçlardaki yanlışlığın test sürecini takip eden bağımsız kuruluşun yaptığı hatadan kaynaklandığını belirtti. Hyundai Kona’nın WLTP’nin şehir içi döngüsünde belirtilenden daha uzun süre testte kaldığı, ortalama hızın düşmesi sonucu daha az enerji tükettiği için menzilinin hatalı ölçüldüğü açıklandı. Değerlerdeki yanlışlığın yeni bir homologasyon sürecinde fark edildiği ifade edildi.

Yapılan düzenlemeler sonrasında elektrikli Hyundai Kona’nın menzilinde düşüş yaşandı. 39 kWh’lık batarya paketine sahip Kona’nın menzil değeri 300 km’den 289 km’ye, 64 kWh’lık versiyonun menzili ise 470 km’den 449 km’ye düşürüldü.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim