Anlık Bildirim

Electronic Arts 350 kişiyi işten çıkarıyor

Pazarlama ve halkla ilişkiler bölümünde gerçekleşen işten çıkarmalarla Electronic Arts firması ek bir kaynak oluşturmayı ve bunu oyun projelerine aktarmayı planlıyor.

Son dönemde iddialı yapımlarından beklediği satış performansını alamayan Electronic Arts kaçınılmaz olarak işten çıkarmalara başladı. Daha çok halkla ilişkiler ve pazarlama bölümlerinde işten çıkarmalar var.

Kaçınılmaz son

Oyun dünyasının en çok kazanan firmalarından birisi olmasına rağmen büyük beklentilerle piyasaya sürülen yeni yapımların düşük rakamlarda kalması Electronic Arts’ı sıkıntıya soktu. Star Wars Battlefront 2, Battlefield V, Anthem beklentilerin altında kalan yapımlar. Apex Legends çok iyi bir ilk ay performansı sergilese de ilk sezon pass’i eleştiri oklarına hedef oldu.

EA patronu Andrew Wilson yayınladığı bir açıklamada zor bir dönemin kendilerini beklediğini ve yeniden yapılandırma sürecine girerek oyuncuları hayal kırıklığına uğratmadan zor dönemleri atlatma çabasında olduklarını dile getirdi.

Yeniden yapılandırma kapsamında 350 kişinin işten çıkarılacağı ifade ediliyor. İşten çıkarmalar halkla ilişkiler ve pazarlama bölümlerini etkiliyor. Ayrıca Japonya ve Rusya’daki ofislerde çalışan sayısının azaltıldığı belirtiliyor.

Electronic Arts firmasının global çapta 9000 çalışanı bulunuyor. İşten çıkarma bu sayının yaklaşık yüzde 4’üne denk geliyor. Firma işten çıkarmalarla yaptığı tasarrufu yeni oyun projelerine aktaracak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4813 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ea, ea lay offs ve Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim