Anlık Bildirim

Ejderha gibi uçabilen yapay zeka destekli drone [Video]

Tokyo Üniversitesi'ndeki araştırmacılar standart drone'lardan bir hayli farklı olan ve ejderhaya benzeyen yeni bir drone geliştirdi. Robot-drone karışımı aracın detayları haberimizde.
Havada uçan ve görüş alanındaki görüntüleri anlık olarak aktaran drone'lar bu haliyle oldukça kullanışlı olabilir ancak Tokyo Üniversitesi'ndeki araştırmacılar drone geliştirmenin sınırı olmadığını gösterdi. Birkaç küçük drone'un birleşmesiyle meydana gelen ve Dragon(Ejderha) olarak isimlendirilen robot-drone karışımı araç havada farklı şekillere bürünebiliyor. Üstelik sahip olduğu yapay zeka ile hangi koşullarda hangi şekilde hareket etmesi gerektiğini de otonom olarak belirliyor.

Otonom hareket kabiliyetine sahip

Japonya'daki ejderha görünümlü geleneksel uçurtmalardan ilham alan araştırmacılar, 4 küçük drone'u birbirine bağlayarak işe koyuldu. Her biri iki pervaneye sahip olan drone'lar, kendilerini birleştiren omurgadaki batarya paketinden güç alıyor. Harekete geçtikten sonra yere temas etmeyen Dragon; havada alacağı şekle, yapay zeka destekli Intel Euclid yongası ile karar veriyor. Yani Dragon havalandıktan sonra tamamen otonom olarak hareket etme kabiliyetine sahip.
Çok karmaşık ortamlardan sorunsuz bir şekilde geçebileceği belirtilen Dragon havada kolayca manevra yapabiliyor. Bu haliyle insanlar için tehlikeli bölgelerde görev yapması beklenen Dragon, geliştirici ekibinin başındaki isim olan Moju Zhao tarafından ''uçan bir insan kolu'' olarak tanımlanıyor. Dragon şimdilik sadece 3 dakika havada kalabiliyor. Dragon'un 12 drone'a kadar desteklenebileceğini açıklayan araştırmacıların asıl hedefi ise hem uçan hem de zeminde hareket edebilen bir yapıya ulaşmak. Ekip böylece Iron Man filminin gerçeğe dönüşebileceğine inanıyor. 
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim