Anlık Bildirim

E-Spor turnuvasında silahlı saldırı: 4 ölü, 11 yaralı

ABD'nin Florida eyaletinde düzenlenen bir Madden NFL 19 turnuvasında silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırının gerçekleştiği sırada turnuva Twitch üzerinden canlı yayınlanıyordu.
ABD'de düzenlenen bir E-Spor turnuvasında silahlı saldırı gerçekleşti. Florida'daki bir eğlence merkezine giriş yapan etrafa rastgele ateş açtı. Saldırıda resmi olmayan rakamlara göre 4 kişinin hayatını kaybettiği ve 11 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Florida Polisi, saldırganın kimliğinin 24 yaşındaki beyaz bir erkek olan David Katz olarak belirlendiği açıkladı. Eski bir Madden NFL turnuva oyuncusu olan David Katz'ın geçtiğimiz yıl yapılan önemli bir turnuvayı kazandığı söyleniyor. Katz'ın saldırıda hedef aldığı isimleri tanıyıp tanımadığı ise belli değil.



Saldırı anında turnuvada bulunan 19 yaşındaki profesyonel oyuncu Drini Gjoka, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda saldırıyı "hayatının en kötü günü" olarak nitelendirdi. Ciddi bir şeyi olmadığı için çok şanslı olduğunu belirten Gjoka, kurşunlardan birisinin baş parmağına isabet ettiğini söyledi.

Saldırının gerçekleştiği sırada turnuva Twitch üzerinden de canlı olarak yayınlanıyordu. Çok sayıda silah sesinin duyulduğu o anları aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz:


Madden NFL turnuvaları kazanmış


CNN'de yer alan bilgilere göre David Katz, uzun bir süredir Madden NFL turnuvalarında yarışıyormuş. "Bread" takma adıyla turnuvalarda yer alan Katz, geçtiğimiz yıl düzenlenen bazı turnuvuaları kazanan isim olmuş. Hatta bir turnuva galibiyeti sonrasında Amerikan futbol takımı Buffalo Bills'in Twitter adresinde Katz'ın şu fotoğrafı yayınlanmış:

Eski bir Buffalo Bills oyuncusu olan Steve Tasker'a bir röportaj da veren David Katz, oyundaki kabiliyetlerinden bahsederek,"Bence en iyi Madden oyuncularından birisiyim." sözlerini kullanıyor

Aşağıda David Katz'ın katıldığı bir turnuvadan görüntüler yer alıyor. Turnuva yorumcularının Katz hakkında kullandığı ifadeler gerçekten de çok ilginç. Katz'ın kesinlikle duygularını göstermeyen çok soğuk bir kişiliğe sahip olduğu söyleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim