Anlık Bildirim

ES Dosya Yöneticisi, reklam sahtekarlığı nedeniyle Play Store'dan kaldırıldı

Android platformunun en popüler uygulamalarından biri olan ES Dosya Yöneticisi, Google Play Store'dan kaldırıldı. Nedeni ise reklam sahtekarlığı yaparak kullanıcıları aldatması.
Eğer herhangi bir Android cihaz kullanıyorsanız, ES Dosya Yöneticisi (ES File Manager) uygulamasını bir kez de olsa kullanmışsınızdır. Ancak bu günden sonra uygulamayı cihazınızdan kaldırmanızı öneriyoruz, zira bu uygulama reklam sahtekarlığından dolayı Google Play Store'dan kaldırıldı bile.

Arka planda reklam tıklamaları yapıyor

Her şey birkaç gün önce BuzzFeed News sitesinde yayınlanan bir haberle başladı. DO Global adı altında geliştirilen uygulamaların, arka planda reklamlara tıkladığı ve bazı süreçler yürüttüğü iddia edildi. Çinli geliştiricinin kullanıcıların bilgisi olmadan reklam gelirini arttırmak için giriştiği bu yöntem, Google tarafından da farkedildi ve bu skandalın ardından DO Global'in Total Cleaner, Smart Cooler ve RAM Master gibi uygulamaları Play Store'dan kaldırıldı.
ES Dosya Yöneticisi ise aynı şirketin bağlı olduğu ES Global adı altında geliştirildiği için, bu durumdan birkaç günlüğüne de olsa muaf tutuldu. Ancak Google birkaç günün ardından ES Dosya Yöneticisi'ni de aynı sebepten dolayı Play Store'dan kaldırdı. ES Dosya Yöneticisi ortalama 4.6 puanla 100 milyondan fazla kez indirilmişti. Eğer akıllı telefonunuzda bu uygulamayı kullanıyorsanız hemen kaldırmanız öneriliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
24573 kez okundu.
25 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
es global, es dosya yöneticisi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim