Anlık Bildirim

EPDK, elektrikli araçlara yönelik mevzuat hazırlıyor

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, elektrikli araçların şarj istasyonuna ilişkin mevzuat hazırlıyor. EPDK Başkanı, yaptığı yerli otomobilin elektrikli olması durumunda hazırlıklı olduklarını bildirdi.

EPDK, elektrikli araçlara yönelik mevzuat hazırlıyor Tam Boyutta Gör

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, fosil yakıtlı olacağı açıklanan yerli otomobilin elektrikli olması halinde sektörün buna hazır olacağını belirterek, “Elektrikli Araçların Şarj İstasyonuna İlişkin Usul Ve Esaslar taslağını hazırladık. Önümüzdeki süreçte hızlı şekilde taslağa son şeklini verecek ve kamuoyu görüşüne açacağız." dedi.
Başkan Yılmaz, elektrikli araçlar ile ilgili oluşturulan uzman ekibin dünyadaki gelişimleri takip ettiğini bildirerek bu konudaki iş modellerinin hangisinin başarılı olduğu ve hangilerinin Türkiye’de uygulanabileceğinin araştırıldığını söyledi.

Şarj İstasyonları İçin Taslak Hazırlığı

EPDK, şarj istasyonlarından temin edilen elektriğin faturalandırılmasında ortaya çıkabilecek teknik ve ekonomik aksaklıklara da hazırlandı. Yeni çalışmaların yapılması için ilgili şirketlerle görüşmeler sürüyor. Yapılan çalışmalar sonucunda, Elektrikli Araçların Şarj İstasyonuna İlişkin Usul Ve Esaslar taslağı hazırlandı. Taslak ile ilgili olarak Başkan Yılmaz, “Önümüzdeki süreçte hızlı şekilde taslağa son şeklini verecek ve kamuoyu görüşüne açacağız." dedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4559 kez okundu.
29 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yerli otomobil, yerli ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim