Anlık Bildirim

E3 fuarının en çok konuşulanı PlayStation markası oldu

E3 2018 fuarının medyaya en çok yansıması PlayStation markası ile oldu. Fortnite ve EA da en çok konuşulan konular arasındaydı. Diğer istatistikleri haberimizde bulabilirsiniz.

E3 fuarının en çok konuşulanı PlayStation markası oldu Tam Boyutta Gör

Bir E3 fuarının geride kalmasının ardından istatistikler de gelmeye başladı. Hangi marka, hangi oyun ve hangi stüdyo fuar boyunca basında en çok yer aldı bu istatistiklerde ortaya çıkıyor. ICO tarafından yapılan analiz buna bir örnek.

Önceki yıllara göre ilgi düşük

ICO fuar boyunca oyun haberleri dünyasında yayınlanan makaleleri bir araya getiriyor ve istatistikler hazırlıyor. İstatistikler genelde fuarla ilgili ancak aynı döneme denk gelen dış makaleler de olabiliyor.

Analizlere göre E3 2018 fuarının en çok bahsedileni PlayStation markası oldu. Toplamda 16226 makale yazılan PlayStation markası 15416 makale yazılan Xbox markasını geride bıraktı. Bununla birlikte son 4 yılın konsollara basında en az yer verildiği fuar E3 2018 oldu.

 

E3 fuarının en çok konuşulanı PlayStation markası oldu Tam Boyutta Gör

Oyun tarafında fuarda en çok konuşulan Fortnite oldu. Nintendo Switch için duyurulan Fortnite aslında PUBG ile olan anlaşmazlığı ve PlayStation konsolundaki hesap aktarılamaması durumu ile çok konuşuldu. Bu sayede de 2500 üzeri makale ile listede ilk sırayı aldı.

İkinci sırada 2500 civarında makale ile Fallout 76, üçüncü sırada yine benzer sayıda makale ile Cyberpunk 2077 yer alıyor. Anthem ve Kingdom Hearts ise 2000 üzeri makale ile onları takip ediyor.

E3 fuarının en çok konuşulanı PlayStation markası oldu Tam Boyutta Gör
 

Yayıncılar olarak 6646 makale ile EA ilk sırada. Bethesda 5379 makale ile ikinci, Ubisoft 5242 makale ile üçüncü sırada. Konferanslarda en çok konuşulan oyunlara göre yine aynı sıralama mevcut.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim