Anlık Bildirim

Dünyanın en uzun elektrikli araç yolculuğu tamamlandı: Tam 95 bin kilometre

Hollanda'dan Avustralya'ya uzanan 95 bin kilometrelik yolculuk bugün Sidney'de son buldu. Dünyanın en uzun elektrikli araç yolculuğu olarak nitelendirilen 1119 günlük maceranın detayları haberimizde:

Dünyanın en uzun elektrikli araç yolculuğu tamamlandı: Tam 95 bin kilometre Tam Boyutta Gör
 

İklim değişikliği ile mücadelede elektrikli araçların önemine vurgu yapmak isteyen Hollandalı bir adam, bundan 3 yıl evvel özel olarak dönüştürülmüş elektrikli otomobiline atlayarak uzun bir maceraya atıldı. “Dünyanın en uzun elektrikli araç yolculuğu” olarak nitelendirilen bu macera bugün Avustralya’nın Sidney kentinde son buldu.

Rotada Türkiye de var 

2016 yılında başlattığı “Plug Me In” projesi kapsamında elektrikliye dönüştürülen Volkswagen Golf ile yola çıkan Wiebe Wakker, “The Blue Bandit” adını verdiği araçla tam 95 bin kilometre yol kat etti. Bu süre zarfında 33 ülkeden geçen Wakker’in uğradığı ülkeler arasında Türkiye de var. Dilerseniz rotanın tamamını buradaki siteden görebilirsiniz.

Wiebe Wakker’in 15 Mart 2016 tarihinde Hollanda’dan başlayan yolculuğu, bin 119 gün sonra Avustralya’nın Sidney kentinde sona erdi. Yolculuğu boyunca yemek, barınma ve şarj gibi tüm ihtiyaçlarını web sitesi üzerinden topladığı bağışlarla karşılayan Wakker’in projesine Adobe ve Canon gibi dev firmalar da sponsor oldu.

İnsanların elektrikli araçlar konusundaki olumsuz düşüncelerini yok etmek için yola çıktığını belirten Wakker, “Eğer bir adam elektrikli araçla dünyanın öbür ucuna gidebiliyorsa, bu araçlar günlü kullanım için son derece uygundur” şeklinde konuştu.

Şarj için sadece 300 dolar harcadı 

Yolculuk için elektrikliye dönüştürülen Golf’ün tek şarjla gidebildiği yol en fazla 200 kilometreydi. “Eğer araç elektrikli olmasaydı yolculuk boyunca toplam 6,785 litre (4,552 dolar) benzin almam gerekirdi” diyen Wakker, yol boyunca şarj için sadece 300 dolar harcadığını belirtti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7798 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrikli araçlar, plug me in ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim