Anlık Bildirim

Dünyanın en büyük rüzgar türbinleri 2019'da kurulucak

Dünyanın en büyük rüzgar türbini üreticilerinden MHI Vestas, 9.5 megawatt gücündeki devasa türbinlerini 2019'da kurmaya başlayacak. Firma kurulum için gerekli olan son sertifikaları da aldı.
Danimarka merkezli enerji firması MHI Vestas, dünyanın en büyük rüzgar türbinlerini 2019'da kurmaya başlıyor. Danimarkalı firma, amiral gemisi modeli V164'ün 9.5 megawatt gücündeki versiyonunun yapılan son testlerden de başarıyla geçtiğini ve kurulum için gerekli olan sertifikaların alındığını açıkladı.

MHI Vestas'ın yeni 9.5 MW'lık devasa türbinleri, geçtiğimiz aylarda İskoçya açıklarına kurulan 8.8 MW gücündeki V164 türbinlerinin geliştirilmiş ve özelleştirilmiş bir versiyonu. MHI Vestas'ın ifadelerine göre 9.5 MW'lık bu devasa türbinlerden sadece 1 tanesi, tam 9500 evin 24 saatlik enerji ihtiyacını karşılayabilecek güçte. Ayrıca 187 metrelik uç yüksekliğine sahip olan türbinlerin kanat genişliği ise 80 metre olarak belirtilmiş. 9.5 MW'lık geliştirilmiş türbinler boyutlar anlamında bir önceki versiyon olan 8.8 MW'lık türbinlerle benzerlik gösteriyor.

MHI Vestas olarak çok sıkı bir şekilde çalıştıklarını ve başarılarını buna borçlu olduklarını belirten Henrik Baek Jorgensen,"Dünyanın en büyük rüzgar türbinini duyurduktan hemen bir yıl sonra son sertifikalarını almak kolay bir iş değil. MHI Vestas ekibiyle gurur duyuyorum." sözlerini kullanıyor.

MHI Vestas'ın yeni 9.5 MW'lık türbinleri ilk kez 2019'un sonlarına doğru Belçika açıklarına kurulacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim