Anlık Bildirim

Dizel motorlu araç devrinin bittiği fikrine katılıyor musunuz? [Anket#7]

Bazı üreticiler dizel motorlu araçlardan vazgeçip elektriğe yönelirken, bazıları da dizel devrinin geleceği olduğuna inanıyor. Peki siz dizel motorlu araç devrinin bittiği fikrine katılıyor musunuz?

 

Dizel motorlu araç devrinin bittiği fikrine katılıyor musunuz? [Anket#7] Tam Boyutta Gör

Dizel motorlu araçlar, Avrupa’da ve ülkemizde yıllardır ağırlıklı olarak tercih ediliyor. Yakıt ekonomisini ön planda tutarak başlayan dizel kullanımı, bir süre sonra kullanım alışkanlığına dönüşerek yolların vazgeçilmezi haline geldi. Ancak son yıllarda yaşanan gelişmeler dizeli neredeyse tükenme noktasına getirdi.

Dünya Sağlık Örgütü, saldığı zararlı partiküller ve azot oksit nedeniyle dizel otomobillerin çevreye ve insan sağlığına zararlı olduğunu gösteren raporlar ortaya koydu. Yaşanan dizel skandalı sonrasında da pek çok ülke dizel motorlu araçlar konusunda yasaklamaya varan radikal önlemler almaya başladı. Başta Çin olmak üzere pek çok ülkede dizel yerine hibrid ve elektrikli araçların kullanımı teşvik edilmeye başlandı.

Yaşanan gelişmelerin ışığında Toyota ve Nissan gibi üreticiler bu yılın sonunda dizel satışlarını durduracağını açıklarken, birçok üretici de 2020’den itibaren dizel araç satmayacağını net bir şekilde ortaya koydu. PSA Grubu, Hyundai ve Ford gibi dev üreticiler ise bunların aksine dizelin hala bir geleceği olduğuna inanıyor. Bosch, emisyon değerlerini düşüren yeni teknolojisiyle dizelde yepyeni bir dönemin başlayacağını iddia ediyor.

Yukarıda özetlediğimiz gibi, dizel araçlar konusunda alınan katı önlemler üreticileri de ikiye bölmüş durumda. Biz de gelişmeleri yakından takip eden okurlarımızın bu konudaki fikirlerini merak ediyor ve soruyoruz: Dizel motorlu araç devrinin bittiği fikrine katılıyor musunuz?

Dizel motorlu araç devrinin bittiği fikrine katılıyor musunuz? Oy Ver 3731 kişi oy verdi. Sonuçları Göster
Diğer seçeneğini işaretleyen katılımcılar, düşüncelerini yorumları aracılığıyla dile getirebilirler.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13013 kez okundu.
50 kişi, toplam 54 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
anket, bosch ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim