Anlık Bildirim

Dizel emisyon testlerini kandıran Daimler’e neredeyse 1 milyar dolar ceza kesildi

Volkswagen'in dizel emisyon testlerinde hile yaptığının ortaya çıkarılmasının üzerinden yaklaşık dört yıl sonra Daimler'in de hileleri ortaya çıktı. Firmaya şimdilik 860 milyon Euro ceza kesildi.
Mercedes-Benz’in üst firması Daimler, Alman regülatör kuruluşlarından 860 milyon Euro ceza yedi. Emisyon testlerinde araçların çıktılarını olandan daha düşük gösteren yazılım, dünya çapında en az 700 bin araçta bulunuyor. Ceza ise beklenen aralığın minimum tarafında.
Volkswagen tarafından yaşanan dizel skandalının üzerinden yaklaşık dört yıl sonra ortaya çıkan Daimler skandalı, Volkswagen davasında yürütülen soruşturmaların da katkısıyla ortaya çıkarıldı.
Almanya’nın motor otoritesi tarafından bulunana göre 280 bin Mercedes-Benz C Serisi ve E Serisi araçlardaki yazılım, teste girdiğini anlayıp emisyonları düşürüyor. Daimler daha önce ise 60 bin GLK SUV’yi aynı problemden ötürü geri çekmişti. Daimler’in hileciliği ne ölçekte hâlâ tam olarak bilinmiyor fakat Amerikan Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen dava da New Jersey’de devam ediyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim