Anlık Bildirim

Disney'den havada takla atabilen dublör robot

Disney'in Ar-Ge departmanı, süper kahramanları başarılı bir şekilde taklit edebilen ve izleyicilere eğlenceli bir şov sunan insansı robot geliştirdi. Robot tema parklarında görev alacak.

Disney'den havada takla atabilen dublör robot Tam Boyutta Gör
 

Günümüzde geliştirilen insansı robotların çoğu henüz insanlar kadar dengeli yürüme becerisinden yoksun. Buna karşılık Boston Dynamics'in Atlas isimli robotu gibi bazı robotlar akrobatik figürleri sergilemede son derece başarılı. Eğlence sektörünün önde gelen şirketlerinden Disney'in geliştirdiği Stuntronics isimli yeni robot ise izleyenleri büyüleyen görüntüler sunuyor.


Akrobatik figürler sergiliyor 

Disney'in Ar-Ge departmanı tarafından geliştirilen robot aslında Stickman projesinin devamı niteliğinde. Düz bir çubuk şeklindeki yapının gövde ve bacakların pozisyonunu alması amacıyla yürütülen Stickman projesi, şimdi bambaşka bir boyuta taşınmış durumda. İnsansı robot Stuntronics sahip olduğu sensörler, ivemölçer ve jiroskop aracılığıyla havada en iyi pozisyonu otonom olarak belirliyor ve tıpkı bir dublör gibi takla atabiliyor. Havada dengesini koruyabilen robot süper kahraman inişi de yapabiliyor.


Dış görünüşü itibariyle biraz ürkütücü görünse de Stuntronics'in asıl görevi tema parklarında dublörlük yapmak olacak. Tema parklarında süper kahraman kostümleri giyerek çeşitli figürler sergileyen dublörlerin artık yerini Stuntronics'e bırakması bekleniyor. Stuntronics'in tema parklarındaki görevine ne zaman başlanacağı henüz bilinmiyor ancak Ar-Ge ekibi robot için önemli olan kısmı çoktan tamamlamış durumda. Şimdi robotun dış görünüşünün bir süper kahramanı andırması ve tema parkındaki ziyaretçileri etkilemesi hedefleniyor. 




Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim