Anlık Bildirim

Demiryollarından elektrik çalarak madencilik yapan adam

Çin'de Bitcoin madenciliği yapmak için yerel demir yolu işletmesinden elektrik çalan şahıs 3.5 yıl hapis cezası ve 14 bin 500 dolarlık para cezasına çarptırıldı.

Demiryollarından elektrik çalarak madencilik yapan adam Tam Boyutta Gör
 

Uygun fiyatlı madencilik ekipmanları ve düşük elektrik ücretiyle Çin, Bitcoin madenciliği için en verimli ülkelerden biri. Buna karşılık insanlar maliyetleri daha da kısmak adına yasa dışı yollara başvurabiliyor. Xu Xinghua isimli şahıs da geçtiğimiz yıl kasım ve aralık aylarında yani kripto paraların yükselişe geçtiği dönemde demir yolu işletmesinden elektrik çalarak kripto para madenciliği yapmaya başladı. 


3.2 adet Bitcoin kazdı 

Altı ay içinde toplam değeri 20 bin doları aşan 3.2 Bitcoin kazmayı başaran Xinghua, daha sonra demir yolu işletmesinin artan elektrik tüketiminden şüphelenmesi üzerine fark edildi. Kaçak elektrik kullanmak faaliyetinden tutuklanan ve ekipmanlarına(50 ASIC cihazı ve 3 adet soğutma fanı) el konulan Xu Xinghua hakkında mahkeme kararını verdi. Kaçak elektrikle madencilik yapan Xinghua, 3.5 yıl hapis cezasına ve 14 bin 500 dolar (100.000 yuan) para cezasına çarptırıldı.


Xu Xinghua'nın, demir yolu işletmesinden elektriği nasıl çaldığı belirtilmese de Xinghua'nın madencilik cihazları ve soğutma fanları için toplamda 15 bin dolar değerinde elektrik çaldığı açıklandı. Hapis ve para cezasına ek olarak bu miktar da yine Xinghua'dan tazmin edilecek. Xinghua'nın açıklamalarına göre ise yakalanmasına kadar geçen süreçte çok az miktarda elektrik kullandı ve sadece 1.500 dolar kar edebildi. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim