Anlık Bildirim

DVD ve Blu-ray satışları son 5 yılda yarı yarıya azaldı

Amerikan Sinema Filmleri Derneği (MPAA) tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre, çevrimiçi akış hizmetlerinin çoğalması, DVD ve Blu-ray satışlarını son 5 yılda yarıya düşürdü.
Amerikan Sinema Filmleri Derneği (MPAA) tarafından her yıl yayınlanan THEME adlı ev eğlence pazarı raporu, izleyicilerin fiziksel medyadan yayın hizmetlerine geçişindeki artışı onayladı. Yayınlanan yeni rakamlara göre, son 5 yıl içinde DVD ve Blu-ray satışlarının neredeyse yarı yarıya düştüğü belirtiliyor.

Çevirimiçi akış hizmetleri popüler

IHS Markit ve Digital Entertainment Group'tan veri alan THEME raporuna göre, DVD, Blu-ray ve UltraHD Blu-ray'lerin global fiziksel satışları 2018'de 13.1 milyar dolar olarak gerçekleşti. Satış, 25,2 milyar dolar olan 2014'ten bu yana yüzde 48 azaldı. Fiziksel medya satışlarındaki düşüş eğilimine rağmen, küresel ev eğlence tüketici harcamaları 2014 yılındaki 40,9 milyar dolar ve 2017'deki 48.1 milyar dolara oranla, yüzde 16 artış göstererek 55,7 milyar dolara yükseldi.
Küresel ev eğlence hizmetleri satışlarındaki büyüme, 2018'de ilk kez kablo aboneliklerini geçen akış hizmeti aboneliklerinin sürekli olarak büyümesinden kaynaklanıyor. Kablo hizmeti abonelikleri 2018'de yüzde 2 azalıp 556 milyona düşerken, Netflix ve Amazon Prime gibi servislere abonelikler yüzde 27 artış göstererek 613,3 milyona ulaştı. Apple ve Disney'in de çevirimiçi akış hizmeti pazarına girmesi ile bu rakamların daha da artması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16669 kez okundu.
24 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
dvd, blu-ray ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim